Veri tabanından gelen tablo nasıl güncellenir?

Arsen Lüpen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Veri tabanımda olan bir tabloyu PHP ile HTML dosyama çektim. HTML üzerinden bu tablodaki verileri güncellemek istiyorum. Kod çalışıyor güncelliyor ama her parametreyi 0 yapıyor. Yani aslında yanlış güncelliyor. Admin.php sayfasında düzenle butonu var ona tıklayınca duzenle.php sayfasına atıyor. Oradan kaydet butonuna tıklayınca geri admin.php sayfasına atıyor. Update işleim islem.php de yapılıyor. İzlediğim videonun tıpatıp aynısını yaptım orada çalışırken ben de sıfırlıyor hepsini.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    212,4 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    253,7 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran Görüntüsü (17).png
    Ekran Görüntüsü (17).png
    258,6 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözdüm. duzenle.php sayfasındaki verileri çektiğim inputlara name yazmam gerekiyormuş. Nameler de veritabanındaki sütun isimlerini yazmalıymış. Ama yine de böyle yapmadığımda niye duzenle deyince veriyi sıfırlıyor anlamadım. İliginiz için teşekkür ederim.

Sorunu çözdüm. duzenle.php sayfasındaki verileri çektiğim inputlara name yazmam gerekiyormuş. Nameler de veritabanındaki sütun isimlerini yazmalıymış. Ama yine de böyle yapmadığımda niye duzenle deyince veriyi sıfırlıyor anlamadım. İliginiz için teşekkür ederim.
Telefondan bakmıştım bu konuya, o yüzden tam olarak görememişim. Sorun çözüldüyse sorun yok.

Sorun düzeldi ama merakımdan soruyorum oradaki nameleri kullanmadık yani name değerlerini postlamadık. Kullanmayınca neden sıfırladı anlayamadım.

inputlara name vermediğin ve SQL sorgunda (a,b diye giden) kolon adlarını ( demo SET a=:a, b=:b.... ) belirlediğin zaman onlara $_POST 'tan gelen verileri eklemeye çalışıyorsun.
inputta name değeri olmadığı için hangi inputun hangi kolona yazılacağını bilmiyor ve bu yüzden hepsine 0 yazıyor otomatik olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı