Bunun bir formulu yok. Dershane ya da cikmis KPSS sorulari gibi bir şey yok. Bir teknolojiyi ogreneceksin, kullanacaksin, hatalariyla bogusacaksin, nasıl calistigini ogreneceksin. Bu yetmeyecek, benzer isi yapan farkli bir teknolojiyle de calisacaksin, nazini cekeceksin. Ancak o zaman hangisinin neyi ne kadar farkli yaptigini ogrenirsin. Elinde sadece cekic varsa sana her şey civi gibi gorunur. Cunku baska bir şey bilmiyorsun.
Senin kafan karismis duruyor, bu sektore atilmanin 2 yolu var. Ya universiteni bitirip efendi efendi muhendis rollerine basvurursun. O zaman da ogrenmen gereken matematik konulari zaten 1. sinifta adi gecenler olacak ( calculus, lineer, discrete, prob vs ). Ya da alayli olup ucundan ihtiyacin oldugu kadarini ogretip projelere dalacaksin.
Sen hem muhendis olmanin pesinde degilim, cok derinlemesine ogrenmek istemiyorum ayagi yapiyorsun sonra da hangi mat. Konularina calismaliyim diye sorarak kendinle celisiyorsun.
Random bir CS programinin detaylarina bak, hangi matematik dersleri varsa calisman gerekenler onlar.
Sana zahmet olmasin diye ben ODTÜ'nun programini birakiyorum, basarilar.
Algoritma dersini ogretmek icin neden 2 sene beklediklerini de sorabilirsin kendine. ( 3. sinifta basliyor )