smaug3214
Centipat
Daha fazla
Değerli arkadaşım yazılımcı derken ben halk tanımında söyledim iş ilanlarında alanına göre mesela frontend developer/geliştirici yazar. Frontend geliştiren kişide kod yazar bir nevi yazılımcı demek iş ilanlarına göre mi konuşacağız?
Teşekkür ederim hocam yani algortima öğrenmeye gerek yok mu diyorsunuz? Mesela sektör içerisindeyseniz işe alırken falan mülakatta algoritma soruyorlarsa diye soruyorum.
Yazılımcı diye bir meslek tanımı yok.
İş ilanlarını gözden geçir. Bak bir neler isteniyor, kimler aranıyor. Ona göre kafanda gerçekçi bir vizyon kurarsın. Gerçekçi bir hedef seçip gerçekçi bir yol izlersin.
Matematik ogrenmene gerek yok. Baskasi senin icin hash fonksiyonu ya da efektif balanced tree yazacak, sen de kullanacaksin. Zaten cok muhtemelen standart adt icinde string, list, set ve map|dictionary disinda bir şey kullanmayacaksin; onlarin da perde arkasinda nasıl calistiklarina.
İhtiyacin olmayacak cunku optimize etmeyeceksin.
Matematik ogrenmene gerek yok. Baskasi senin icin hash fonksiyonu ya da efektif balanced tree yazacak, sen de kullanacaksin. Zaten cok muhtemelen standart adt icinde string, list, set ve map|dictionary disinda bir şey kullanmayacaksin; onlarin da perde arkasinda nasıl calistiklarina ihtiyacin olmayacak cunku optimize etmeyeceksin.
API ogrenmen daha kiymetli, ornegin JavaScript kullanacaksan Array'i nasıl sort edecegini bilmen yeterli. ( Array.prototype.sort() - JavaScript | MDN ) arka planda hangi sort algoritmasini kullandiginin onemi yok, sort edip gececeksin.
Matematik ogrenmene gerek yok. Baskasi senin icin hash fonksiyonu ya da efektif balanced tree yazacak, sen de kullanacaksin. Zaten cok muhtemelen standart adt icinde string, list, set ve map|dictionary disinda bir şey kullanmayacaksin; onlarin da perde arkasinda nasıl calistiklarina ihtiyacin olmayacak cunku optimize etmeyeceksin.
API ogrenmen daha kiymetli, ornegin JavaScript kullanacaksan Array'i nasıl sort edecegini bilmen yeterli. ( Array.prototype.sort() - JavaScript | MDN ) arka planda hangi sort algoritmasini kullandiginin onemi yok, sort edip gececeksin.
Teşekkür ederim hocam yani algortima öğrenmeye gerek yok mu diyorsunuz? Mesela sektör içerisindeyseniz işe alırken falan mülakatta algoritma soruyorlarsa diye soruyorum.
Son düzenleme: