Verilen borç nasıl istenir?

12 bin lirada verilmez ya.

Dostum vallahi çok ihtiyacım da oldu aracın ağır bakımları vardı para lazımdı gittim babamdan borç aldım o çocuk gene vermedi her gün bahanesi değişiyor, o parayla ekran kartı aldı isteyince de kaçacak halimiz yok ya falan diyordu, liseden kalma arkadaştı parayı alırsam her yerden çıkarırım büyük ihtimal.

Düzgünce paraya ihtiyacınız olduğunu belirterekten isteyebilirsiniz. En sinir olduğum nokta da bu: Kendi paranızın dilencisi olmak. Bu yüzden ne kimseden borç alırım ne de isterim.
Evet bende hayatımda ilk kez bunu yaptım bir daha da para vermem kimseye. Paramın dilencisi oldum dediğiniz gibi.

Bence borç 20-30 liradan fazla verilecek bir şey değil çünkü borç dediğimiz şey o an acil olan bir şey tamam mesela metroya bineceksindir akbilinde para yoktur gibi şeyler normal ama bazı şeyler lükse kaçıyor mesela bir gün arkadaşım benden şoktaki dubai çikolatasını almak için 100 lira istemişti aşırı saçma geliyor acil değil bir şey değil neden bir çikolata için borç istersin ki?
Katılıyorum bende bundan sonra 20-30 liradan fazla birisine para vermem sonuçta 20-30 lira büyük para değil.

Dostum vallahi çok ihtiyacım da oldu aracın ağır bakımları vardı para lazımdı gittim babamdan borç aldım o çocuk gene vermedi her gün bahanesi değişiyor, o parayla ekran kartı aldı isteyince de kaçacak halimiz yok ya falan diyordu, liseden kalma arkadaştı parayı alırsam her yerden çıkarırım büyük ihtimal.

Vermez O, git ekran kartını al, en kesin ama tehlikeli çözüm.

@Snowsat, sizinki bayağı büyük bir miktarmış. Geçmiş olsun. Paranın peşinde siz koşacağınıza banka koşsun, bir daha öyle hataya düşmezsiniz umarım. Kimseye o kadar yüklü miktarda borç verdiğimi hatırlamıyorum, kafam rahat valla.

Şimdi bundan borcunu istemeye kalksan sana paragöz deyip, bir de paran bizde mi kaldı birader falan der. Borç işi harbiden sıkıntı. Miktarın önemi yok. Bir şey borç ise ödenmeli, 5 TL olsa bile.

Bence bir defa nazik dille uyar. Baktın vermiyor, biraz daha sert dille açık açık paranı iste. Dilenci değilsin, para senin paran. Utanmana falan gerek yok bu yüzden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı