Verilen borç para nasıl tekrar alınabilir?

Charim_Hun

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, babamın başına gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Babam belli bir miktarda bir arkadaşına borç para vermiş, banka dökümleri var ama borç olarak verdiğini açıklamamış. Bu adamdan paramızı almaya çalışıyoruz fakat bir türlü alamıyoruz. Sürekli şu gün vereceğim deyip bir şekilde oyalıyor, bir laf edince üste çıkmaya çalışıyor. Mahkemeye gidebileceğimi biliyorum ama bu noktaya getirmeden parayı alabilmemin bir imkanı var mı aklınıza gelen?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, babamın başına gelen bir olayı anlatmak istiyorum. Babam belli bir miktarda bir arkadaşına borç para vermiş, banka dökümleri var ama borç olarak verdiğini açıklamamış. Bu adamdan paramızı almaya çalışıyoruz fakat bir türlü alamıyoruz. Sürekli şu gün vereceğim deyip bir şekilde oyalıyor, bir laf edince üste çıkmaya çalışıyor. Mahkemeye gidebileceğimi biliyorum ama bu noktaya getirmeden parayı alabilmemin bir imkanı var mı aklınıza gelen?

Hocam babanız adamla konuşsun derdin ne senin tarzında eğer cevap çıkmazsa mahkemeye gitmek en mantıklısı ama ne kadar para aşırı değilse mahkemede mantıksız ama aşırı değilse dediğim öyle 1000 2000 TL cıvarı bir şeyse mahkeme mantıksız olur başka çareye bakmak gerekir.

Benim avukat arkadaşım buna benzer bir konu anlatmıştı. Babanız o kişiye 'bana olan XX kadar borcunu öde" diye mesaj atarsa ve o kişi de 'tamam şu gün öderim' veya 'borcum o kadar değildi' gibi şeyler yazarsa bir anlamda borcu olduğunu kabul etmiş olur demişti. Mahkemeye gitmeden çözmenin de yolu herhalde tehdit falan olur. Benim bir arkadaşım lüks araba sattı karşılığında çek aldı. Ama meğerse adam batmış, arkadaş da bunu anlayınca 'battım zaten sana para vs veremem' demiş. Dayısı aracılığıyla mafyatik tipleri araya sokup adamı korkutmuş, adamın oturduğu ev aşağı yukarı borcu kadar varmış, arkadaşa evini vermiş, öyle hallolmuş. Maalesef bazen insanlar böyle şeyler yapınca dürüst davranıyor. Tavsiye edecek değilim ama siz de bu tarz bir iş yapsanız tıpış tıpış öder borcunu...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı