Çözüldü Veriler kaybolmadan Linux Mint Cinnamon nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an 750 GB'lik HDD'm var. 750 GB'ın 67 GB'ında verilerim var. Verileri silmeden nasıl kurulum yapabilirim?

@Boranity

Dostum sen istedin açtım haydi cevap ver.

Son düzenleme:
Dual boot yapmayacağım şu an Windows var.
@Boranity dostum bugün işlemi bitirelim bilgin yoksa bilgim yok de sıkıntı değil
Hocam odev yapiyorum bir yandan size yaziyorum o yuzden kusuruma bakmayin
Disk yerinde Diski sil ve Linux Mint kur gibi secenek olmasi lazim ona basip Windows'un kurulu oldugu yeri sileceksin.

Dual boot yapmayacağım şu an Windows var.
@Boranity dostum bugün işlemi bitirelim bilgin yoksa bilgim yok de sıkıntı değil
Yani Windows'u silip sadece Linux Mint mi kullanacaksınız?
Evet ise;
Diskte depolama için ikinci bölüm var mı?
Yoksa ister Windows üzerinden isterseniz USB'den başlattığınız Linux Mint üzerinden yeni bölüm oluşturup onu NTFS veya FAT32 olarak biçimlendirip dosyalarınızı oraya kopyalayabilirsiniz.

Linux Mint kuruluma başlayıp disk seçimine gelince elle bölümlemeye girip Windows bölümünü ext4 formatında biçimlendirip bağlama noktası olarak "/" seçersiniz.
Sistem UEFi ise diskin başındaki bölümü de /boot/EFI olarak bağlar ve kuruluma devam edersiniz.
Hayır. O zaman diski komple siler. Verileriniz kaybolur.
Alttaki "Başka Bir şey"i işaretleyip devam edin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…