Verileri sanal ortamda mı fiziksel olarak mı saklarsınız?

• Konuyu başlatan fvhd
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 271

Verileri sanal ortamda mı fiziksel olarak mı saklarsınız?

• Sanal

Oy: 7 50,0%
  • Fiziksel

Oy: 7 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    14

fvhd

Picopat
Arkadaşlar selam elimde 1 TB harici bir SSD bulunmakta ve öğrenci olduğum için Google'ın AI Pro üyeliğini 1 yıllığına deneme imkanım var. Bu üyelik sayesinde bildiğiniz üzere 2 TB Drive alanı vermekte. Sizce verilerimi sanal bir ortmamamı yedeklemeliyim yoksa fiziksel SSD'mi kullanmaya devam mı etmeliyim? Fizikselin gittiğiniz her yere taşıma gibi dezavantajları var bunun yanında Drive'ı neredeyse her yerde kullanabiliyoruz. Sizin fikirlerinizide merak ediyorum.

Çoğunlukla sanal ortamda saklıyorum.

Çok önemli kaybetmemem gereken şeyleri 2 tarafta da depoluyorum örnek düğün fotoğraflarımız falan yedeğin yedeğini almak daha güvenli geliyor ama onun dışında hepsi bulutta bulut daha güvenli geliyor.

Fiziksel olarak saklamayı tercih ediyorum. Tuttuğum spor arşivlerini vesaireleri genelde yazılı şekilde tutarım. İkisi de riskli. Birisinde tüm verilerinin ipleri başkasının elinde oluyor, diğerinde ise herhangi bir yangında vesairede tüm arşiv çöp oluyor.

Verilerinin bedavadan birileri tarafından kullanılmadığından eminsen, ikiside.

Değilsen... sana kalmış.

Aylarca hazırladığın dosyaların veya özenle çekilen (veya özel) fotoğrafların AI için köpek maması yapılması fikri benim hoşuma gitmiyor.

Ayrıca bugün internet sıkıntısı oldu bölgede, canım müzik istediğinde istediğim kalitede açıp dinledim ve arka planada bir dizi attım döndü durdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…