Veritabanı Tasarımı

RawShed

Megapat
Arkadaşlar ödevim Bölgesel (İstanbul'un ilçeri) Kuaför Rezervasyonu. Kabaca tablolar oluşturdum. Sizce eksik veya hatalı tablo var mı?

Dosya Ekleri

• tablo.png
    tablo.png
    35,6 KB · Görüntüleme: 81
Acaba kuaför adresini de bir tablo yapıp da müşterilere seçim kolaylığı sağlayabilir misin?
İlçe veya mahalle olarak seçim yaparak o bölgedeki kuaförlerin hepsini görebilir mesela müşteri.

Acaba kuaför adresini de bir tablo yapıp da müşterilere seçim kolaylığı sağlayabilir misin?
İlçe veya mahalle olarak seçim yaparak o bölgedeki kuaförlerin hepsini görebilir mesela müşteri.
Mantıklı, o zaman dediğiniz şekilde değiştireyim. Bu arada gözünüze çarpan yanlış veya eksik tablo var mı? Ayrıca tabloları ilişkilendirip atsam daha iyi olurmuş sanki.

Mantıklı, o zaman dediğiniz şekilde değiştireyim. Bu arada gözünüze çarpan yanlış veya eksik tablo var mı? Ayrıca tabloları ilişkilendirip atsam daha iyi olurmuş sanki.

Bir sorun göremedim açıkçası, sadece verdiğim örnekteki gibi biraz detaylandırılabilir. Bu mevcut çalışmanı kaydet, ve bir kopyasını alarak sınırlarını zorla bence. Ufak ufak daha fazla detay eklemeye çalış.
Ha amacın sadece dersi geçmek ise bu yeterli olacaktır ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız ek olarak kendi sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. (Kopyasını almayı unutma tabi)

Bir sorun göremedim açıkçası, sadece verdiğim örnekteki gibi biraz detaylandırılabilir. Bu mevcut çalışmanı kaydet, ve bir kopyasını alarak sınırlarını zorla bence. Ufak ufak daha fazla detay eklemeye çalış.
Ha amacın sadece dersi geçmek ise bu yeterli olacaktır ama kendinizi geliştirmek istiyorsanız ek olarak kendi sınırlarınızı zorlayabilirsiniz. (Kopyasını almayı unutma tabi)
Olabildiğince detaylandırmaya çalışacağım. Teşekkürler hocam.

Güzel olmuş, detaylandırmaya gerek var mı bilemiyorum ben olsam çok detaylandırma ile uğraşmazdım.

Evet ödev için bu yeterli olur ve yollar.
Ama demek istediğim, bu alanda kendisine ekmek bulmak istiyorsa satranç oynar gibi tablolar ile oynaması gerekir. Detaylandırma olayı ödevden bağımsız kendisini geliştirmek için bir uğraşı olur. Tamamı ile hedefler ile alakalı bir durum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı