Veritabanlı programda bazı butonlar pasif halde

burak17

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iş yerinde çalışanların ay ay kaydının tutulduğu veritabanlı bir program satın almıştım. İzin, rapor, çalışma süresi gibi kayıtlar. Mesela bu ayki kayıtları girip sonraki aya geçiyorum, ama geri dönüşte eski aylarda değişiklik yapmak istediğimde bazı butonlar pasif halde oluyor ve tıklanmıyor. Şimdi benim sorum bu pasif butonu nasıl aktif edebilirim? 7-8 tane .mdb uzantılı veri tabanı dosyalariyla mı? Yoksa .exe uzantili dosya ayarlariyla mı duzelecek bir şey acaba?

Merhaba arkadaşlar, iş yerinde çalışanların ay ay kaydının tutulduğu veritabanlı bir program satın almıştım. İzin, rapor, çalışma süresi gibi kayıtlar. Mesela bu ayki kayıtları girip sonraki aya geçiyorum, ama geri dönüşte eski aylarda değişiklik yapmak istediğimde bazı butonlar pasif halde oluyor ve tıklanmıyor. Şimdi benim sorum bu pasif butonu nasıl aktif edebilirim? 7-8 tane .mdb uzantılı veri tabanı dosyalariyla mı? Yoksa .exe uzantili dosya ayarlariyla mı duzelecek bir şey acaba?
Son durum nedir?

.mdb uzantısı Microsoft Access ile açılabilir. exe'yi direkt açmanız mümkün değil çünkü derlenmiş, Executable Binary'dir. Yani açsanız bile anlamlı bir şey göremezsiniz. Tersine mühendislik ile istediğiniz değişiklikler yapılabilir ama kimse bedavaya uğraşmaz. mdb dosyasını açıp Access ile değiştirmek çok daha mantıklı ve kolay.

.Mdb uzantısı Microsoft Access ile açılabilir. EXE'yi direkt açmanız mümkün değil çünkü derlenmiş, Executable Binary'dir. Yani açsanız bile anlamlı bir şey göremezsiniz. Tersine mühendislik ile istediğiniz değişiklikler yapılabilir ama kimse bedavaya uğraşmaz. Mdb dosyasını açıp Access ile değiştirmek çok daha mantıklı ve kolay.

Mdb yi açmayı başardım ama sadece iş yeri ve personel gibi bilgiler buldum. Yani programin içindeki butonlarla ilgili ya da aktif pasif vs. Tarzinda bir şey bulamadim. Zaten veri tabanı ile programdaki buton yapisi degisir mi emin degilim.

Mdb yi açmayı başardım ama sadece iş yeri ve personel gibi bilgiler buldum. Yani programin içindeki butonlarla ilgili ya da aktif pasif vs. Tarzinda bir şey bulamadim. Zaten veri tabanı ile programdaki buton yapisi degisir mi emin degilim.

Program DB'deki ya da programın içindeki belli durumlara göre butonları aktif/pasif ediyordur zaten. Dediğim gibi .exe'ye müdahale etme şansınız yok. Ama .mdb dosyasını açtığınız program ile elle güncelleyebilirsiniz şayet kullandığınız yazılımda butonlar buna müsade etmiyorsa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı