Vertex 460A 120GB Corrupt Sorunu

artful_racoon

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,
OCZ Vertex 460A 120GB serisi SSD'me Windows kurarken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, ilk başladığında da gayet normal çalışıyor, gerekli programları kuruyorum ancak bilgisayar birkaç kere restart atıldıktan sonra corruptlanmaya başlıyor. Corruptlanmadan kastım ise, bazen registry'de keyler siliniyor, bazen kurduğum programlar çalışmamaya başlıyor. Her seferinde farklı bir hata alıyorum, ancak sonu hep aynı: Blue Screen of Death. Başka HDD'lerde denedim ancak onlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Normalde ''SSD bozuldu.'' deyip kaderimi kabullenirdim ancak Crystal Disk Info ve OCZ'nin kendi programı görseldeki gibi hiçbir sorun olmadığını gösteriyor. Sadece kapatılıp açtıldıktan sonra bozulması da kafama yatmadı. (RAM'lerde sorun yok bu arada.) SSD 3 - 3.5 yıllık, ancak 1 yıl kadar bir süre hiç kullanmadım.

3 farklı antivirus ile tarattım, bütün disklerime format atıp her şeyi en baştan kurdum, GParted'ı USB den bootlayıp tüm diskleri düzelttim, hatta bütün kasanın kablolarını söküp farklı SATA kabloları denedim ancak fayda etmedi. Sorum şu ki, acaba başka bir nedeni olabilir mi yoksa SSD ölmüş mü? Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı