Vestel i7-2670QM Mac os Boot sorunu

salihbyk

Kilopat
Yer
ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7600x - 3080 - 32 gb ram - b650m
Meslek
webmaster
Merhaba arkadaşlar,
Vestel i7-2670QM kurulum için gerekli rehberleri izledim yalnız sorunlarım ve denediğim alternatifler şunlar.

Bios da uefi yok pc'de intel hd 3000 ve nvdia gt520m var clover boot ile yapmaya çalışıyorum.
İlk hata intel'den artı işaretini kaldırıp nvidia ekleyince erken hiç gelmiyordu ben de tam tersini denedim ekranda yazılar aktı bu kez sorun EHCI controller'da verdi araştırdım sorunu usb ownership işaretledim bu kez yazılar geldi.
Her şey yolunda gitti gibi göründü hata vermeden yazılar aktı sonra ekran karardı yarım saat bekledim hiç bir şey gelmedi power tuşuna basılı tuttum ve kapattım.
Chameleon Bootloader'ı denedim onda kod -x komutu yazdım.
GraphicsEnabler=No IGPEnabler=Yes konutlarını denedim AplleKey Starting'de kaldı 15-20 dk bekledim orada dondu kaldı.
Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kurulum yaptığınız usb içerisinden system/library/extensions yolunu izleyerek klasör içerisinden intel hd 3000 kextlerini silerek -v npci=0x2000 -f komutlarıyla başlamayı deneyin.

Hocam ben nvidia kext lerini silmiştim kurulumu -x komutu girdim hem nvidia hemde inteli kaldırdım tek çözüm bu oldu yaptım şimdiki sorun şu
Mac os kuruldu yeniden başlat dedi başladı boot edecem ama mac os kurulu hdd görünmüyor Windows hdd görünüyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar rehberde izlediğim de Recep bey eger clover da kurduğumuz mac işletim sistemini göremiyorsak -x komut
unu kullanın diyo kullanıyorum hem vindows hemde mac kurulu hdd görünmüyor
Camelon boot kullan
LolPqG.jpg
ıyorum o görüyor orda deniyorum hem komutsuz hemde -x ve -f komutu kullandım bir yerde dondu buyrun resmi

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı