VG278QR vs MAG274R2

Bütçe
2700
Bence MSI modeli iyidir ama @LaMorte kendini böyle konulara adamış birisi gerçekten çok iyi yorumlar yapıyor onun da fikrini almanızda fayda var.

Yeri gelince beni de bilgilendirip, öneriler yapıyor. Ayrı olarak teşekkürlerimi sunuyorum 🙌

Son düzenleme:
Bence MSI modeli iyidir ama @LaMorte kendini böyle konulara adamış birisi gerçekten çok iyi yorumlar yapıyor onun da fikrini almanızda fayda var.

Yeri gelince beni de bilgilendirip, öneriler yapıyor. Ayrı olarak teşekkürlerimi sunuyorum 🙌
Hocam tavsiyeniz için ve @LaMorte hocama da şimdiden teşekkür ederim.

Yaşınızı sorabilir miyim, üniversitede okuyorsanız okuduğunuz bölümü? Çok merak ettim 😅
İyi bir yer kazanırsam şak diye koyacağım ama sınav var. Seneye görüşelim :D.
Son görüşünüzü merakla bekliyorum hocam :D
Kesin bir şey diyemeyeceğim. MSI IPS panel monitörlerinin siyah tekdüzeliğini seviyorum.

Ama şimdi kafanızı karıştırayım.
Bu bütçe içinde genellikle bu monitörü öneririm. LG 27GL850-B ile aynı paneli kullanıyor (arka aydınlatmalar nedeniyle 27GL850 daha önde ama bu model de iyi). Ancak 27GL850'nin kötü bir siyah tekdüzeliği olduğu için kafamı karıştırıyor.

Bu monitöründe %90 ARGB hacmi var (RTİNGS ölçümlerine göre) ve IPS panellerde gördüğüm en başarılı siyah tek düzeliğe sahip (ölü bir siyah değil ama homojen olduğu için RTİNGS de yüksek puan vermiş.

Kafamda dert olmasin, iade ile uğraşmak istemiyorum derseniz VX2758 öneririm.

Son düzenleme:
Kesin bir şey diyemeyeceğim. MSI IPS panel monitörlerinin siyah tekdüzeliğini seviyorum.

Ama şimdi kafanızı karıştırayım.
Bu bütçe içinde genellikle bu monitörü öneririm. LG 27GL850-B ile aynı paneli kullanıyor (arka aydınlatmalar nedeniyle 27GL850 daha önde ama bu model de iyi). Ancak 27GL850'nin kötü bir siyah tekdüzeliği olduğu için kafamı karıştırıyor.

Bu monitöründe %90 ARGB hacmi var (RTİNGS ölçümlerine göre) ve IPS panellerde gördüğüm en başarılı siyah tek düzeliğe sahip (ölü bir siyah değil ama homojen olduğu için RTİNGS de yüksek puan vermiş.

Kafamda dert olmasin, iade ile uğraşmak istemiyorum derseniz VX2758 öneririm.
O halde tercihim MSI olacak (Ne kadar İnnolux firmasını sevmesem de, ona karşı önyargımı kırmaya çalışıyorum.)

VG272UP ile panellerinin aynı olduğunu biliyorum ama o modele sabit standlı olduğu için para harcamayı düşünmüyorum (Aslında 27GN750-B Amazon'nun stoklarında olsa alacaktım).

RX590 kullandığım için o monitörü evde yatırmış olurum (Standı kaba geldi, yorumunuza göre paneli genelin üstündeymiş. Açıkçası standı güzel durmadığı veya 2K olduğundan araştırmadım :D)

İlk tecrübemi Trendyol'da satıcı olan Betaplus adlı satıcıdan, Acer VG240Y Pbiip modelini sipariş edip (Siparişi bir iki dakika içerisinde iptal etmek isteyince site hata veriyor, canlı desteğe bağlanınca, daha sonra tekrar denememi, iptal edemediklerini dile getirdiler. Nedenini anlayamadım, gariptir ki 30-45 dakika içerisinde firmanın ürünü kargo şirketine teslim ettiği bilgisi geldi. Paketi açmadan tekrar gönderebileceğim söylendi fakat, merak içerisinde açıp kullanmak istedim. Başta sıkıntı yoktu, sonraları PC uykudayken açtığımda geçici karıncalanma, filmlerde tipik ghosting vb. azda olsa sıkıntılar mevcuttu; satıcıdan ürün alıp en az sıkıntı yaşayanın ben olduğunu öğrendim, detaycı oluşum, beni hakkımı aramaya itti...), ilk defa satıcı hakkında Trendyol'da bulunan yorumlarla yetinmiştim. Detaycı kişiliğim ön planda olduğu halde neden böyle yaptığıma şaşırmıştım...THH raporu sonucunda hakkımı alabildim.
Kısaca, iade ile uğraşmak istemem, YKS illetine zaman kalmıyor :D
Amazon haricinde başka site firmasından veya firmadan monitör almam.
Hocam cümleler devrik olabilir; lisanı sürç ettiysek affedin, derse bekliyorlar :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı