VG27AQ1A vs Q24G2A

Monitör eline ulaştığında bizi bilgilendirebilir misin ? Bende bu monitörü almak istiyorum. Şuan ASUS' un VA panele sahip 1080p olan bir monitörünü(ASUS 23,6" VG24VQR 1MS(MPRT) 165HZ DP HDMI VA ,PIVOT CURVED GAMING MONITOR fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da) kullanıyorum ve ghosting olayı inanılmaz canımı sıkıyor. Oyunlardaki tüm nesneler özellikle karanlık ve kırmızı renklere sahip nesneler çok iz bırakıyor arkasında. Nvidia'nın DSR özelliği ile oyunları 2k'da oynayınca bile inanılmaz zevk alıyorum. Bu monitörde o kadar ghosting yaşatmayacak ise alacağım.
Monitör elime ulaştı hocam. Testlerini yapıyorum bilgi vereceğim.

Hocam normalde ben hep vsync açık oynuyordum eski monitörümde. Çünkü fps fazla iken yırtılma oluyordu. 60 sabitte net ve akıcı görüntü elde ediyordum. Bu monitörde G-SYNC açmalı mıyım? Overdrive stong'da da medium'da da aynı sonucu alıyorum nerdeyse anlamadım neden.
1688562669613.png

@Saint Lucia

Benim telefonun kamerası da kötü acaba ondan mı böyle oluyor :D

Son düzenleme:
Hocam normalde ben hep V-Sync açık oynuyordum eski monitörümde. Çünkü FPS fazla iken yırtılma oluyordu. 60 sabitte net ve akıcı görüntü elde ediyordum. Bu monitörde G-Sync açmalı mıyım? OverDrive Stong'da da Medium'da da aynı sonucu alıyorum neredeyse anlamadım neden.

V-Sync kapalı kullan. İnput Lag'a çok etkisi oluyor. G-Sync öneriyorum.
Nasıl açıldığını biliyorsundur diye tahmin ediyorum.

Ayrıca ghosting yok. Biraz overshoot gördüm o kadar. Onun içinde net akıcı video lazım. Tepkimeyi arttırmanıza gerek yok. Monitör zaten gereğinden fazla iyi.

V-Sync kapalı kullan. İnput Lag'a çok etkisi oluyor. G-Sync öneriyorum.
Nasıl açıldığını biliyorsundur diye tahmin ediyorum.

Ayrıca ghosting yok. Biraz overshoot gördüm o kadar. Onun içinde net akıcı video lazım. Tepkimeyi arttırmanıza gerek yok. Monitör zaten gereğinden fazla iyi.

Oyun içi FPS sınırlamayı kaldırıyorum, AMD ayarlarından Adaptive Sync açık, monitörden de G-Sync açık hocam. Videoyu çekip yükleyecektim fakat akıcılık ve kalite çok kötü hocam telefonumun kamerasının.

Oyun içi FPS sınırlamayı kaldırıyorum, AMD ayarlarından Adaptive Sync açık, monitörden de G-Sync açık hocam. Videoyu çekip yükleyecektim fakat akıcılık ve kalite çok kötü hocam telefonumun kamerasının.

FPS sınırlaması olmasın evet. Adaptive ve Free Sync aynı görevi görüyor. Onda da sıkıntı yok.
G-Sync aslında sende çalışmıyor şu an. Adaptive Sync çalışıyor. Free Sync ile komplike uyumlular.
Bence video ile falan uğraşma. Her şey olması gerektiği gibi çünkü.

Son deneyimlerin nasıl tavsiye ediyor musun monitörü ?
Renk olarak nasıl tatmin ediyor mu ?
Tepkime süresi gerçekten çok mu düşük ?
Kronik bir sorun gözüne çarptı mı ?

hocam monitör güzel bence alınır ama tepkime olayını cidden tam çözemedim valoda arada sıkıntı çıkarıyor onun harici herşey güzel

Hocam monitör güzel bence alınır ama tepkime olayını cidden tam çözemedim Valorant'ta arada sıkıntı çıkarıyor onun harici her şey güzel.

Sıkıntı çıkarmıyor hocam bende CS ve R6'da. Ne sıkıntısı çıkarıyor?

Daha önce 18.5 inch 60 hz 15ms bir monitör kullandığım için karşılaştırma yapamıyorum ama şöyle söyleyeyim,
24 inch 2K olduğu için görüntü acayip keskin. Çok net. Ekrandaki küçük fotoğraflar bile aşırı ayrıntılı.
1080p'ye çekince görüntü aşırı bozulmuyor. sadece netliği gidiyor. Netliği gidiyor desem de ahım şahım değil yine de net görüntü. Yumuşaklaşıyor. 24 inch olmasının +sı galiba. Ekran kartım kötü olduğu için bu müthiş bir şey bana kalacak olursa.
IPS Glow normal seviyede. Gözü yormuyor.
165Hz'e geçince daha çok adam vurmaya başladım :D
Tepkime süresi sıkıntısı yaşamadım. Gayet normal seyrediyor bende.
Renk ayarı yaparsanız renkleri çok tatmin edici düzeyde.

Bu gece dayanamayıp aldım. Monitörün kontrol panelinden yapmamı tavsiye ettiğin ayarlar nelerdir? OverDrive kapalımı iyi medium mu?
Medium kullanıyorum. Renkleri kendinize göre yapmanızı tavsiye ederim. 24 bile bana çok büyük geldi iyi ki 27 almamışım diyorum. Memnun kalırsınız umarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı