VG27AQ1A vs Q24G2A

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X, MSI PRO B650-P WIFI, * Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 8GB * Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5600MHz CL36 Fury Beast, Sharkoon SS-COOLZERO-750 750W, Arctic LIQUID FREEZER II 240, DeepCool CC560
İleriye dönük bir sistem dizmek için elimdeki parayla parçaları yüksek tutmaya çalıştım. Ekran kartım vardı çünkü. Elime para geçtikçe ekran kartı alacaktım fakat şu anlık ekran kartı alamayacağım. Hâlâ 768p monitör kullanıyorum. Casper'ın 18.5 inchlik monitörünü. Yeni bir monitöre geçeceğim fakat piyasaya yeni giren AOC ve ucuzlayan ASUS arasında karasız kaldım. Ayrıca RX570 2K oyunculuk için değil bunu biliyorum fakat çok güçlü oyunlar oynamıyorum bu ara. R6, LoL, CS:GO, Modlu Minecraft gibi hafif oyunlarla daha sık zaman geçiriyorum. Bu oyunları 2Kda oynayabilirim gibime geliyor fakat olur da büyük bir oyun oynarsam 1080p çözünürlükte oynarsam görüntü çok kötü olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
İleriye dönük bir sistem dizmek için elimdeki parayla parçaları yüksek tutmaya çalıştım. Ekran kartım vardı çünkü. Elime para geçtikçe ekran kartı alacaktım fakat şu anlık ekran kartı alamayacağım. Hâlâ 768p monitör kullanıyorum. Casper'ın 18.5 inchlik monitörünü. Yeni bir monitöre geçeceğim fakat piyasaya yeni giren AOC ve ucuzlayan ASUS arasında karasız kaldım. Ayrıca RX570 2K oyunculuk için değil bunu biliyorum fakat çok güçlü oyunlar oynamıyorum bu ara. R6, LoL, CS:GO, Modlu Minecraft gibi hafif oyunlarla daha sık zaman geçiriyorum. Bu oyunları 2Kda oynayabilirim gibime geliyor fakat olur da büyük bir oyun oynarsam 1080p çözünürlükte oynarsam görüntü çok kötü olur mu?
Dostum bence 2k alma. Ekran kartın uyumlu değil zaten boşa para vermiş olursun diye düşünüyorum full hd monitör işini görür.

Hocam ileride 4070e geçme gibi bir planım var. Şartlar ne gerektirirse belki 6900xt geçebilirim bilmiyorum. Ama eninde sonunda bu ekran kartı değişecek o yüzden 2K almak istiyorum.

Görüntü çok kötü olmaz, alabilirsin.

Alttaki video başlığının konuyla alakası yok, örnek amaçlı koydum. 4K çözünürlüklü bir monitörde 1080p çözünürlüğe çekince böyle görüntü oluyor mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekranlar arasından seçimi nasıl yapmalıyım? @550519

İkisi de tercih edilebilir. İnçe göre tercih yapmanız daha iyi olur(Hangi inç size iyi boyutta geliyorsa.)

Birincisi 2K bir monitörde oyunu 1080P'ye çektiğinde görüntü blur yapıyor. Pikselli bir görüntü alıyorsun. Netlik, akıcılık, canlılık ortadan kayboluyor. Bunu tavsiye etmem.
Bu yüzden monitör seçiminde çözünürlük önemli rol oynar.
-(Misal) 4K monitör alayım ama canım istediğinde 1080p olsun canım istediğimde 2K olsun falan fıstık gibi düşünceler adamı üzer. Peşin peşin söylüyorum.

RX 570 için oynadığın oyunlar 2K'da nasıl bir performans verir emin değilim.
Sistemi upgrade edeceksen monitörün halihazırda bulunması avantaj olur. Yarın öbür gün bu baktığımız monitörlerin fiyatları ya artar ya da stoktan çekilir.

Baktığın iki monitörde şu an öneri listesinde F/P ürünler. AOC'u daha kaliteli buluyorum. Genel olarak AOC ve IPS panellerini iyi buluyorum.
Lakin ben 27inç istiyorum diyorsan ASUS'da üzmez.

VG27AQ1Anın kontrast oranı ve renk derinliği daha fazla galiba. Renk skalası %leri de daha fazla. 24 mü 27 mi istiyorum bilmiyorum çünkü kendimi bildim bileli 18.5 kullanıyorum. Asusun özellikleri daha doluymuş gibi geldi. Bilmiyorum gerçekten öyle mi ya da önemsiz özellikler mi.

VG27AQ1Anın kontrast oranı ve renk derinliği daha fazla galiba. Renk skalası %leri de daha fazla. 24 mü 27 mi istiyorum bilmiyorum çünkü kendimi bildim bileli 18.5 kullanıyorum. ASUS'un özellikleri daha doluymuş gibi geldi. Bilmiyorum gerçekten öyle mi ya da önemsiz özellikler mi?

ASUS'un giriş seviyesi monitöründe de böyle özellikler kalem kalem yazılı. Emin ol %90'nıyla işin olmuyor. Önemli olan monitörün genel özellikleridir.
Boyut kavramı kafanı çok kurcalamasın. Çünkü karşına 55inç monitör bile koysan birkaç gün sonra normal gelmeye başlıyor.
İki üründe iyidir. Seçim sizin.
Ayrıca blur olayı hakkında yazılan biraz doğru biraz yanlış. Motion blur dediğimiz için panele ve tepkimeye bağlı. Çözünürlüğü yüksekten düşüğe çekmenin yarattığı blurlanma farklı bir olay. Karıştırılmasın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı