Çözüldü VG27AQ3A monitörde "Aspect Control" ayarına erişilemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xxvoyt

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye/İstanbul
Daha fazla  
Monitör
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A model 27 inç monitör
Merhaba,

ASUS TUF Gaming VG27AQ3A model 27 inç monitörümde, “Aspect Control” ayarının OSD menüsünde gri renkte gözükmesi ve seçilememesi ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Bu sorun, başlangıçta ayar çalışır durumdayken yaşandı, ancak daha sonra ayar kalıcı olarak devre dışı kaldı ve hiçbir şekilde aktif edilemiyor.

Sistem Bilgilerim:

• Ekran kartı: NVIDIA (en güncel sürücü kurulu)
  • Bağlantı türü: DisplayPort (yüksek kaliteli DP 1.4 kablo)
  • Monitör çözünürlüğü: 2560x1440 (2K) – 165Hz
  • Firmware sürümü: MCM105
  • İşletim sistemi: Windows 10 / 11 (güncel)
Sorunla ilgili denediklerim:

• Tüm NVIDIA Denetim Masası ve Windows ekran ayarları sıfırlandı
  • Monitör OSD ayarları fabrika ayarlarına döndürüldü
  • HDMI bağlantı ile test edildi (sonuç değişmedi)
  • CRU (Custom Resolution Utility) ile özel çözünürlük tanımlandı
  • Farklı cihaz ve farklı kablolar ile test edildi
Tüm bu adımlara rağmen “Aspect Control” ayarı halen gri ve erişilemez durumdadır. İnternette yapılan araştırmalarda bazı kullanıcıların da bu problemi yaşadığı ve ürün partisinden kaynaklı olabileceği yönünde geri bildirimler görülmüştür.

Merhaba,

ASUS TUF Gaming VG27AQ3A model 27 inç monitörümde, “Aspect Control” ayarının OSD menüsünde gri renkte gözükmesi ve seçilememesi ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Bu sorun, başlangıçta ayar çalışır durumdayken yaşandı, ancak daha sonra ayar kalıcı olarak devre dışı kaldı ve hiçbir şekilde aktif edilemiyor.

Sistem Bilgilerim:

• Ekran kartı: NVIDIA (en güncel sürücü kurulu)
  • Bağlantı türü: DisplayPort (yüksek kaliteli DP 1.4 kablo)
  • Monitör çözünürlüğü: 2560x1440 (2K) – 165Hz
  • Firmware sürümü: MCM105
  • İşletim sistemi: Windows 10 / 11 (güncel)
Sorunla ilgili denediklerim:

• Tüm NVIDIA Denetim Masası ve Windows ekran ayarları sıfırlandı
  • Monitör OSD ayarları fabrika ayarlarına döndürüldü
  • HDMI bağlantı ile test edildi (sonuç değişmedi)
  • CRU (Custom Resolution Utility) ile özel çözünürlük tanımlandı
  • Farklı cihaz ve farklı kablolar ile test edildi
Tüm bu adımlara rağmen “Aspect Control” ayarı halen gri ve erişilemez durumdadır. İnternette yapılan araştırmalarda bazı kullanıcıların da bu problemi yaşadığı ve ürün partisinden kaynaklı olabileceği yönünde geri bildirimler görülmüştür.

Bende de gri durumda ama aldığımdan beri öyle o yüzden çok üstüne düşünmedim büyük problem midir?

Bende de gri durumda ama aldığımdan beri öyle o yüzden çok üstüne düşünmedim büyük problem midir?

Ya büyük bir problem değil aslında ama 27 inç değil de 26.5 inç oluyor ve ben monitörü ilk açtığımda tam doluydu. Takıntılı birisi olduğumdan dikkatimi dağıtıyor, ondan dolayı konu açma gereği duydum. Fakat 15-20 dakika önce kendi kendine düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya büyük bir problem değil aslında ama 27 inç değil de 26.5 inç oluyor ve ben monitörü ilk açtığımda tam doluydu. Takıntılı birisi olduğumdan dikkatimi dağıtıyor, ondan dolayı konu açma gereği duydum. Fakat 15-20 dakika önce kendi kendine düzeldi.

Benimki de tam dolu. sanırım 24 inç versiyonda hep dolu oluyor.

Yok yine aspect ratio ayarı aktif olmuyor.

Bende de oldu aspect ratio görünmüyor bir çözümü var mı hocam ekranın köşeleri ve üstü siyah oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı