VGA Anakart Güç Kaynağı Molex İlişkisi

DReXLeR

Centipat
Daha fazla  
Elimde VGA bir anakart var. Ama üstünde PCI-e 16X girişi de var. Sormak istediklerim şunlar:
VGA olan anakart için her zaman Ekran Kartı Onboard demek doğru mu? VGA anakartta ekran kartı parça olarak nerede bulunur?
Güç kaynağında 6 pinlik PCI-e çıkışı yok. Ben bu anakarta ekstra ekran kartı takabilir miyim? Takmak istesem ne yapmam gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
8+6 görmedim ama 8+8 var evet. Alacağınız kartı yazarsanız bu konuda yardımcı olabilirim.
Hocam aslında bir araştırma projesi hazırlıyorum donanımla ilgili.Elimde şöyle bir anakart var ; öncelikle bunun parça olarak bir ekran kartının olup olmadığını merak ediyorum.Ayrıca güç kaynağında PCI-e çıkışı yok.Sadece sata,molex,İşlemci için 4 pinlik ve 24 pinlik ana besleme kablosu var.Buna ekstadan nasıl ekran kartı takabilirim bir de bunu merak ediyorum

Dosya Ekleri

• ANAKART.jpg
    ANAKART.jpg
    217,8 KB · Görüntüleme: 35
Hocam aslında bir araştırma projesi hazırlıyorum donanımla ilgili.Elimde şöyle bir anakart var ; öncelikle bunun parça olarak bir ekran kartının olup olmadığını merak ediyorum.Ayrıca güç kaynağında PCI-e çıkışı yok.Sadece sata,molex,İşlemci için 4 pinlik ve 24 pinlik ana besleme kablosu var.Buna ekstadan nasıl ekran kartı takabilirim bir de bunu merak ediyorum
Bu sistemde grafik birimi işlemci içerisinde. Yani ekran kartı parça olarak işlemci içinde geliyor. Ek olarak ekran kartı takabiliyorsunuz. Evet, dediğiniz gibi molexten çevirici alarak ekran kartı takabilirsiniz. Ama tavsiye edilmiyor. Stabil bir güç veremiyor ve sisteme kötü etkisi olabilir. Yeni bir PSU almak mantıklı bir seçim olacaktır 🙂 .

Bu sistemde grafik birimi işlemci içerisinde. Yani ekran kartı parça olarak işlemci içinde geliyor. Ek olarak ekran kartı takabiliyorsunuz. Evet, dediğiniz gibi molexten çevirici alarak ekran kartı takabilirsiniz. Ama tavsiye edilmiyor. Stabil bir güç veremiyor ve sisteme kötü etkisi olabilir. Yeni bir PSU almak mantıklı bir seçim olacaktır 🙂 .
Hocam çok çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı