VGA monitörde ekran gidip geliyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar dönüştürücü kullanıyordum HDMI'dan VGA'ya. Monitörüm VGA olduğu için. Başlıkta da gördüğünüz gibi nadiren ekran 1-2 saniyeliğine (bazen 10 saniyeye kadar uzuyor.) Gidip geliyordu. Dönüşütürücüden kaynaklı normal bir problem olduğunu düşündüğüm için kafaya takmadım ama sonra test etmek için laptopumu dönüştürücü olmadan direkt VGA üzerinden bağladığımda bu olay çok sık yaşanmaya başladı. 30 saniyede bir yaşanmaya başlıyor ve her olduğunda USB bellek çıkarıp takılma sesi geliyor. Dönüştürücüde bu ses gelmiyordu. Sizce bu olay neden olabilir? Laptopumda klavyenin çalışmaması dışında donanımsal bir arıza yok. Onuda harici bir klavye ile kullanıyorum zaten. Ekran kartlarında hiçbir sıkıntı yok. Monitöre bağlamadan laptopu kullandığım zaman böyle bir problem yaşamıyorum. Sizce laptopu monitöre bağladığımda neden böyle?

VGA kablosunda sıkıntı vardır. Başlık kısmını iyice sık, veya kabloyu değiştir. Dönüştürücü konusunda ise; eğer dönüştürücü kalitesiz ise ısındığı zaman görüntü git gel yapabiliyormuş sanırım.

Monitör gittiği için takıp çıkarılma sesi geliyor zaten.

Bir de söylemeyi unuttum bazen monitör gidip geldiğinde çözünürlük aniden düşüyor ve eski haline çeviremiyorum. Anca VGA kablosunu 10 kere söküp takıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra şans işi çözünürlük olması gerektiğine geliyor.

Bir de söylemeyi unuttum bazen monitör gidip geldiğinde çözünürlük aniden düşüyor ve eski haline çeviremiyorum. Anca VGA kablosunu 10 kere söküp takıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra şans işi çözünürlük olması gerektiğine geliyor.
Hocam demek ki sorun VGA kablosunda. Bir değiştirin derim ben size. Ben de dönüştürücü ile kullanıyorum şu an. hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı