VGA Monitörde Onboard'dan Görüntü Alamama

iceflame7

Hectopat
Daha fazla  
HDMI girişli 42 inch Smart TV'de ekran kartımı kullanıyorum. Özel sebepten dolayı bir hafta eski VGA girişli monitörü kullanmak zorundayım. Fakat anakarta bağladığımda görüntü alamıyorum. Kasa içinden mi bir şeyler yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios veya uefi'deki ayarlardan da açabiliyorsun bildiğim kadarıyla ama ne kadar sağlıklı onu bilemem.Hem ekran kartı hem işlemcinin içindeki grafik belleğini kullanmak.

Harici ekran kartını sökmeniz gerek ilk etapta. Sonrasında kasada eğer VGA çıkışı doğrudan varsa görüntü alabilmeniz gerek.
Dediğinizi yaptım. Görüntü alabiliyorum. Başka sorun ortaya çıktı. Sürekli internet siteleri çöküyor. Daha sonra mavi ekran gelip "windows beklenmeyen bir hata ile karşılaştı; sisteminiz tekrar başlatılacaktır" diye uyarı gelip yüzde birden başlayarak yüzde yüz olunca kendi kendine reset atıyor. Sürekli aynı döngü içinde. Görev yöneticisinden baktığımda 1 gb ram kullanımda 6 gb ram boşta.

Hayır yapmadım. Nasıl yapılacağını bilmiyorum.
1 ay kadar önce benimde yapmam gerekmişti, Hem grafik kartım'dan hemde anakarttan görüntü çıkışı almıştım. Sürücüleri yükledikten sonra her hangi bir problem olmamıştı, Aynı anda gayet stabil bi şekilde çalışıyordu biosdan aktif etmiştim sürücüleri kurdunuz mu?

Anakartım Asus z97 pro gamer öncelikle belirteyim kendi anakartıma göre yazıyorum sizinkinde farklılık gösterebilir.
Advanced mode geçiş yaptıktan sonra
Advanced>System agent configuration>Graphics configuration kısmına girdim daha sonra
CPU graphics multi-monitor kısmını Enabled konumuna getirip kaydettikten sonra windows ortamında anakartın VGA sürücüsünü kurduktan sonra her ikisindende görüntü alabilirsiniz anakartın desteklemesi gerek sanırım.

Teşekkürler.

Anakartım Asus z97 pro gamer öncelikle belirteyim kendi anakartıma göre yazıyorum sizinkinde farklılık gösterebilir.
Advanced mode geçiş yaptıktan sonra
Advanced>System agent configuration>Graphics configuration kısmına girdim daha sonra
CPU graphics multi-monitor kısmını Enabled konumuna getirip kaydettikten sonra windows ortamında anakartın VGA sürücüsünü kurduktan sonra her ikisindende görüntü alabilirsiniz anakartın desteklemesi gerek sanırım.
Benim HDMI çıkışlı ekranım yok. Ekran kartında da VGA çıkışı yok. Anakarttan ekrana bağladığımda ekran kartını kullanma şansımız var mı? Sistemde ekran kartı gözüküyor. Fakat bağlı değil yazıyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı