Forumcax

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni sistem topladım. Tüm parçalar yeni. Bugün son parçam olan HDD'yi taktım. VGA girişli monitörümü kurdum. HDMI to VGA dönüştürücü aldım. Dönüştürücünün HDMI girişini ekran kartıma, VGA girişini monitöre bağladım. Sistemi çalıştırdım fanlar döndü ama görüntü gelmedi.Monitörün ledi turuncuda kalıyor.(Monitörde görüntü varken led ışığı mavi olur, görüntü yokken turuncu). Görüntü gelmeyince power tuşundan kapatmak istedim, basılı tuttum kapanmadı, 4 kere denedim kapanmadı.HDMI girişini çıkardım tekrar power tuşuna basılı tuttun kapandı. Bu ek bilgiydi belki lazım olur diye söyledim. Aynı kabloyu aynı şekilde dizüstü bilgisayarıma taktım. Bilgisayar açıktı ve görüntü verdi. Bilgisayarı kapatıp açtım bios ekranı gelcekmi diye baktım ve evet bios ekranı gelmedi. Windows ekranı geli gelmez monitöre görüntü geldi. Sorun çok garip anlamadım. Yarın DVI-D to VGA dönüştürücü alıp deneyeceğim. Lütfen yardımcı olun. Gerekli soruları sorun tüm bilgileri veririm.
Sistemim:
  • Gigabyte A320m s2h REV 1.1
  • MSI ARMOR RX570 4GB OC EDITION
  • Corsair 8GB
  • High Power 500W 80+ Broze ECO
  • AMD Ryzen 5 1600 AF 12NM
  • 500 GB HDD
  • Asus VS229da

Dosya Ekleri

• 1589221424876-1058938865.jpg
    1589221424876-1058938865.jpg
    591,8 KB · Görüntüleme: 76
  • 1589221453523402585927.jpg
    1589221453523402585927.jpg
    802,1 KB · Görüntüleme: 62
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.
Kalitesiz gibi dönüştürücü HDMI ve VGA'nın pinlerine bak VGA'da yamulma varsa düzeltmeyi çalış HDMI'de yamulma varsa yeni dönüştürücü al.
Hocam pinlerde bir yamukluk yok.
Sapphire Pulse RX570 modelinde bende HDMI to VGA'dan görüntü alamıyordum. Ama görüntü alabilen arkadaşlar mevcut daha kaliteli bir dönüştürücü alman tavsiyemdir.
Hocam DVI-D to VGA dönüştürücüsü alsam daha iyi olur mu? Belki HDMI da sorun vardır. Çünkü dizüstünde de ilk açılışta bir görüntü VS. yok monitörde . Windows ekranı geliyor monitöre görüntü gidiyor. Hiçbirşey anlamadım gerçekten. Önerebileceğiniz ürün varsa benimle paylaşır mısınız?

Öncelikle sistemi yeni topladıysanız, eksik, hatalı ya da tam oturmamış kablo veya donanım olmadığından emin olmak için kasaya gelen gücü kesin power tuşuna 5-6 defa arka arkaya basarak statik elektrik boşaltın. İşlemciyi takarken pinleridne zarar vermemiş olduğunuzu varsayarak ekran kartını söküp tekrar sağlam şekilde takıldığına emin olun. Belleği diğer slotta deneyin. Özellikle işlemci güç pini olan 4+4 ün tırnağına dikkat ederek ve yerine tam oturduğundan emin olarak tekrar takın. İşlemci fanının vidalarını sonuna kadar sıktıysanız belli belirsiz gevşetin.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Hocam pinlerde bir yamukluk yok.

Hocam DVI-D to VGA dönüştürücüsü alsam daha iyi olur mu? Belki HDMI'da sorun vardır. Çünkü dizüstünde de ilk açılışta bir görüntü VS. yok monitörde. Windows ekranı geliyor monitöre görüntü gidiyor. Hiçbir şey anlamadım gerçekten. Önerebileceğiniz ürün varsa benimle paylaşır mısınız?

DVI-D to VGA'ın HDMI to VGA'dan bir farkı yok. İkiside digital girişi analog girişe çeviriyor. Dark marka dönüştürücüleri tavsiye eden birçok kişi var. Ben HDMI to VGA kullanıyorken Windows parola ekranı geliyor sonrasında siyah ekran kalıyordu. Monitörümde DVI-D desteği olduğu için DVI-D kablo ile çözdüm bu sorunu.

Öncelikle sistemi yeni topladıysanız, eksik, hatalı ya da tam oturmamış kablo veya donanım olmadığından emin olmak için kasaya gelen gücü kesin power tuşuna 5-6 defa arka arkaya basarak statik elektrik boşaltın. İşlemciyi takarken pinleridne zarar vermemiş olduğunuzu varsayarak ekran kartını söküp tekrar sağlam şekilde takıldığına emin olun. Belleği diğer slotta deneyin. Özellikle işlemci güç pini olan 4+4 ün tırnağına dikkat ederek ve yerine tam oturduğundan emin olarak tekrar takın. İşlemci fanının vidalarını sonuna kadar sıktıysanız belli belirsiz gevşetin.
Yazdıklarınızdan hangi bilgisayardan bahsettiğinizi ve sorunu tam olarak anlamak zor. Sakin ve bizlerin anlayabileceği şekilde anlatın derdinizi. Dizüstü bilgisayarda da görüntü gelip daha sonra gidiyor mu? Dizüstünde de dönüştürücüyü mü kullanıyorsunuz yoksa direk VGA kabloyu mu?

Yazdıklarınızdan hangi bilgisayardan bahsettiğinizi ve sorunu tam olarak anlamak zor. Sakin ve bizlerin anlayabileceği şekilde anlatın derdinizi. Dizüstü bilgisayarda da görüntü gelip daha sonra gidiyor mu? Dizüstünde de dönüştürücüyü mü kullanıyorsunuz yoksa direk VGA kabloyu mu?
Dizüstünde deneme amaçlı taktım ve onda da bios ekranı görüntüsünü hiç göstermeden direk windows ekranını verdi monitöre. Dönüştürücü ile bağlıyorum yine bir fark yok. HDMI olarak bağlıyorum dizüstüne yine. Lasaya gelicek olursak dediğiniz parçaları söküp taktım. RAM slot 2'deymiş 1'e aldım. Dediğiniz kablolamaları yaptım ve birşey farkettim, 24 pinlik güç kablosunda (PSU'dan gelen) ortada 1 pin eksik. Yani 23 pin var ama anakartta 24 pinlik yuva var.

O veya bu şekilde diziüstünde görüntü alıp kullanılabilir hale geliyor mu hala anlayabilmiş değiliz. Israrla devrik cümle kullanıyorsunuz ve tam olarak ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.
Dönüştürücü ile bağlıyorum yine bir fark yok demişsiniz, dönüştürücüsüz taktığınızla dönüştürücülü taktığınız arasında mı fark yok, masaüstünden mi fark yok anlaşılmıyor.
24 Pin normaldir onda bir sıkıntı yoktur. Çevrenizde HDMI kablosu olan varsa ödünç alıp masaüstünü TV de deneyin. Yada başka bir VGA kablo varsa en azından VGA kablodan kaynaklı mı o elenmiş olur.
O veya bu şekilde diziüstünde görüntü alıp kullanılabilir hale geliyor mu hala anlayabilmiş değiliz. Israrla devrik cümle kullanıyorsunuz ve tam olarak ne anlatmak istediğiniz anlaşılmıyor.
Dönüştürücü ile bağlıyorum yine bir fark yok demişsiniz, dönüştürücüsüz taktığınızla dönüştürücülü taktığınız arasında mı fark yok, masaüstünden mi fark yok anlaşılmıyor.
24 Pin normaldir onda bir sıkıntı yoktur. Çevrenizde HDMI kablosu olan varsa ödünç alıp masaüstünü TV de deneyin. Yada başka bir VGA kablo varsa en azından VGA kablodan kaynaklı mı o elenmiş olur.
"HDMI olarak bağlıyorum dizüstüne yine" cümlenizde de elinizde bir HDMI kablo olduğu gibi izlenim doğuyor yani söylediklerinizi çözmek sorunu çözmeye engel oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı