Vgk.sys, ntkrnlmp.exe ve BAD_POOL_CALLER mavi ekran hataları nasıl çözülür?

• Konuyu başlatan K4Fun
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 5.132

K4Fun

Kilopat
Herkese selamlar dostlar. Başlıkta da görmüş olduğunuz gibi iki gündür bu mavi ekran hataları ile boğuşuyorum. Yaklaşık 1 ay önce vatandan XPG D30 3600MHz 8x2 RAM'lerini almıştım.
Taktığım ilk günden beri sorunsuz kullanıyordum ta ki düne kadar. Bilgisayarım bazen çift slot RAM takınca açılmıyor. Tek slotken herhangi bir sıkıntı görmedim ve şimdiye kadar tek slot kullandım. DMP'nin sonuçlarını ekran görüntüsü olarak paylaşacağım. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Yeni klasör (2).rar

Kod:
SYMBOL_NAME: vgk+889ff6

MODULE_NAME: vgk.

IMAGE_NAME: vgk.sys

STACK_COMMAND: .process /r /p 0xffffab05a568b040; .thread 0xffffab05ac225040 ; kb.

BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 889ff6.

FAILURE_BUCKET_ID: AV_R_(null)_vgk!unknown_function

OS_VERSION: 10.0.19041.1

BUILDLAB_STR: vb_release.

OSPLATFORM_TYPE: x64.

OSNAME: Windows 10.

FAILURE_ID_HASH: {2c74f9bf-c695-1cb8-996e-ae91d1a2ef92}

Followup: MachineOwner

Minidump dosyalarını ekledim.

@turko35408 Hocam yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Son düzenleme:
Ekran kartı nedir?
Komple sistem yazayım geç oldu biraz. Kusura bakmayın.
GTX 1660 Ti 6GB Ekran Kartı.
B450 M-A PRO MAX Anakart.
RYZEN 5 3600X İşlemci.
WD BLUE 500 GB NVME SSD
8X2 XPG D30 RAM
High Power 600W 80+ Bronze

Ekran kartı nedir? PSU yetersiz kaldığında sistem ya ansızın reset atar veya kapanır. Sizin sorununuzla ilgisi yok.

Minidump analizi bile RAM diye bağırıyor. :)
Neyse artık bir şeyleri umut etmekten vazgeçip Ramleri değiştirmeliyim önce. Sonra sorun Anakartta mı ya da başka bir şeyde mi o zaman bakarız. :/

Hocam sorun anakart, ikinci slotta hiçbir şekilde çalışmıyor 3 Ram'de. Default ayarlar bir de. @turko35408

Son düzenleme:
Hocam konuyu toparlasak iyi olacak. 10 sayfa yazdık 1 adım yol alamadık.
1- Sorun oluşmadan önce işlemciye müdahale etmediyseniz onu ellemeyin. Pinler durduk yere yamulmaz.
2- Sağlam olduğuna emin olduğunuz RAM, slotun birinde çalışıyor diğerinde çalışmıyorsa sorun anakarttadır. Bu durumda Vatan'a götürmeniz anlamsız.

Hocam konuyu toparlasak iyi olacak. 10 sayfa yazdık 1 adım yol alamadık.
1- Sorun oluşmadan önce işlemciye müdahale etmediyseniz onu ellemeyin. Pinler durduk yere yamulmaz.
2- Sağlam olduğuna emin olduğunuz RAM, slotun birinde çalışıyor diğerinde çalışmıyorsa sorun anakarttadır. Bu durumda Vatan'a götürmeniz anlamsız.
Günaydın hocam. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Sorun 2. Slotta gözüküyor. İşlemciye müdahale etmedim. Sorun 2. Slotta ama neden Rami bilgisyara ilk taktığımda sorun yoktu? Aklımı kurcalayan yer burası.

Günaydın hocam. Sizin de bayramınız kutlu olsun. Slotun pinlerinde sonradan temas sorunu oluşmuş olabilir. Tabii RAM'i çalıştıran sadece slot değil. Güç yönetim çipinde ya da MOSFET'te de sorun olabilir.

Son düzenleme:
İşinin ehi bir tamirci o slotu veya sorunlu parça ne ise değiştirebilir. Var mı Muğla'da?
Ben bu işin telefon kısmındayım. Maalesef bulunduğum bölgede yok.

Cumartesi günü tamamen söküp, Pazar günü hava makinesi ve tinerle temizleyeceğim, belki de tozdandır. (slottaki tozları bu sorundan sonra temizledim hâlâ aynı.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı