Vicdan azabı çekiyorum

Elini açıp dua ederim para verir misin(yöresel dil ile)diye söyleyenlere zaten acımam. Ama soğuk havada alın teri ile birşeyler kazanmaya çalışan biri olursa, ve hele ki bu kişi de çocuksa vicdanım asla el vermez.

Satan kişilerin "çocuk" olduğunun altını çizerim. Hemen art niyet aramayın.

Geçerken arada sırada yiyecek bir şeyler ısmarlarsan bence gayet hoş bir davranış olur. Direkt para vermek gibi onur kırmaz, ama o an cebinde bulunan paraya göre sıcak bir yemek veya kahve/çay karşıdaki kişiyi sevindirebilir.

Bu fikriniz çok hoşuma gitti hocam. Teşekkür ederim.

Hocam bu gibi eylemleri ben de yapmak isterim fakat 14 yaşındaki bir çocuk bunları yapabilir mi? Karşısındakinde nasıl bir psikolojik iz bırakır? Bu gibi şeyleri düşünüyorum.

Hocam size bağlı. Tam tersine karşıdaki mutlu olur. Genelde marketlerin yanında dilenci görürseniz para vermek yerine marketten bir şey ister misin diye sor.

Kağıt toplayanlar ekmeğini alnının teriyle hakkıyla kazanıyor. Kimsenin ağzına bakıp dilenmiyor. Kağıt toplamak bir iş ama dilencilik bir iş değil, duygu sömürücülüğü yapmaktır.

Bu durumda dilenmek mi yoksa kağıt toplamak mı iğrençlik? Tabii ki dilenmek.

Eğer yardım yapmak istiyorsanız yardıma muhtaç bir aileye yardım edebilirsiniz.
Twitterda da gündem hashtagleri ile tweet atıyorlar mesela bu da lüks oldu. Bu sayı o kadar çok arttı ki ilgili hashtagten ziyade dilenci hesapları görüyorum. Üstüne üstlük hesap açılır açılmaz dilenmek için tweet atmış.
Alın size çok güzel bir örnek.
İğreniyorum böyle insanlardan!

Hocam belki gerçekten ihtiyacı falan vardır diye düşündüm ilk başta. Fakat 2.5 üst kumar tweetlerini görünce çok çabuk üzüldüğümün farkına vardım.

Hocam belki gerçekten ihtiyacı falan vardır diye düşündüm ilk başta. Fakat 2.5 üst kumar tweetlerini görünce çok çabuk üzüldüğümün farkına vardım.

Gerçekten ihtiyacı olan bir insan elindeki 3 kuruşu götürüp tutmayacağını bildiği halde bir kumara atmaz, çocuğuna çoluğuna yiyecek alır.

Hocam su isteyen bir dilenciye 1.5TL'ye su alındığını ve o suyu açmadan aynı büfeye o suyu 1TL'ye geri verdiğini gördüğümden beri hiçbir şekilde acımıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…