Victoria 2 nasıl oynanır?

Selamlar herkese, halen oynayan var mı acaba? Ve en iyi nasıl öğrenilebilir?
En sevdiğim strateji oyunlarından biridir.

Tesadüfen denk gelmiştim. İlk gördüğümde çok karmaşık ve öğrenilmesi imkansız gelmişti. Bu ne ya deyip silmiştim. Ama sonra nasıl oldu oynayacak oyunmu bulamadım bilmiyorum ama tekrar yükledim ve bağımlılık yaptı.

Şuan %100 türkçe yaması yok ama temel kavramların çevirildiği yamalar var. Öğrenilmesi zor gibi gelir ama sıkılmayıp biraz kurcalarsan oynarken öğrenirsin. Keyifli olur. Öğretici bölümleri oynarsan daha kolay olur. Ya kimsenin karşı koyamayacağı ülkeler (İngiltere gibi) yada etliye sütlüye karışmayan sessiz sakin ülkeleri (Belçika ve Amerika gibi) seçmek oyunu tanımak açısından iyi olur.
 
Zamanı geçmiş ama biraz bahsetmek istiyorum. Mesela ülkeler üzerinden gidelim.

Fransa: Afrika'da dikkatli olun temel düşmanlarınız İngiltere, osmanlı ve prusya.
Prusya: Almanya'yı kurmanız gerek. Düşmanlarınız: Fransa, Avusturya, Danimarka. Bunun dışında Rusya da olabilir.

Osmanlı: Milliyetçi isyanlara dikkat edin. Düşmanlarınız: Yunanistan, sırbistan, karadağ, Rusya, Fransa. İngiltere sizinle dost olmaya çalışabilir.

Avusturya: Burada da milliyetçi isyanlara dikkat edin. Düşmanlarınız: İlk başlarda: Prusya İtalya sırbistan. Sonradan: Romanya ve Rusya buna eklenebilir.

İngiltere: Pek bir şey diyemeyeceğim zira İngiltere 1 numara oyunda. Dikkatli olun Hindistan da isyan çıkmasın. Ve ileride Almanya kurulursa temel düşmanınız bu olacaktır.

Rusya: Temel düşmanlarınız osmanlı ve Avusturya. Osmanlıya saldırıp kars vilayetini alabilirsiniz. Yine burada da milliyetçi isyanlara dikkat edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı