Rehber Victus 15-16 144Hz %45 NTSC ekranlar için renk optimizasyonu

Hocam selamlar, renk ayarlarını yaptım, çok güzel oldu fakat sistemi kapatıp açtığımda eski renk ayarı aktif oluyor. Her seferinde tekrar değiştirmem gerekiyor. Bunun bir çözümü var mı?

Onu bende bilmiyorum.

Hocam selamlar, renk ayarlarını yaptım, çok güzel oldu fakat sistemi kapatıp açtığımda eski renk ayarı aktif oluyor. Her seferinde tekrar değiştirmem gerekiyor. Bunun bir çözümü var mı?

Intel kullanıyorsanız Arc Control Center yüzünden o şekilde. DDU ile Intel driverini kaldırıp Arc Control Center olmadan tekrar yükleyebilirsiniz veya benzer görüntü elde edecek şekilde Arc Control Center'dan ayarlayabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Deneyeceğim dediğinizi

Merhaba anladığım kadarıyla MUX kapalıyken AMD açıkken ise NVIDIA'nın ayarları uygulanıyor değil mi? Ben bataryada iken kullandığımda MUX kapalı olarak kullanıyorum oyun oynarken ise açıyorum. MUX açıkken AMD'nin ayarının NVIDIA ayarına bir etkisi olur mu çünkü çoğu zaman oyun oynuyorum ve NVIDIA ayarı daha önemli benim için.

Evet MUX kapalı olduğu takdirde AMD görüntü ayarlarınız, açık olduğunda ise NVIDIA üzerinde yaptığınız ayarlar geçerli olur.

@yunusemre.yl Hocam panel özelliklerimi nereden öğrenebilirim? Cihazım hakkında yetkili servis dahil hiçbir yerden net bir bilgi alamadım. Ona göre bu dediklerinizi uygulayacağım.

Epeyde modeli aratıp bulursan orada yazıyor.
Hocam Epey'de %100 sRGB yazıyor. Kendi sitesinde %100 sRGB / %45 NTSC yazıyor. Teknik servis bana %72 NTSC olduğunu söyledi. 100 sRGB / 45 NTSC, %72 NTSC mi demek? Hangisi doğru bilemiyorum. 72 NTSC ile 100 sRGB'nin aynı şey olduğu söyleniyor. Bunun da doğruluğundan emin değilim. Kafam bayağı bir karışık açıkçası. Modeli zaten aldım artık ve ekstrem bir durum olmadığı sürece iade etmeyi düşünmüyorum. Bu biraz da meraka dönüştü.

Doğru, %72 NTSC = %100 sRGB'dir. %45 NTSC = %62,5 sRGB'dir.

Hocam sizin paneliniz güzel olan panel zaten özel bir renk özelleştirmesi yapmanıza gerek yok. Güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…