Victus 16 vs ASUS TUF 15

Bütçe
25.000tl

ackermana

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Dizüstü: Hp Victus 15-fa1034nt

İşlemci
Intel® Core™ i5-13500H

Ekran Kartı
NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 6gb (Mobil)

Ram
16 GB DDR4-3200 MT/s (2 x 8 GB)

Depolama
512 GB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD

Monitör
TUF Gaming VG27AQML1A 27-inç, QHD(2560x1440), 260Hz’e hız aşırtma (gerçek 240Hz), 1ms (GTG), 10-bit renk derinliği
Meslek
Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Dostlar uzun zamandır bir bilgisayar almak için bakıyorum. Biraz kafam karıştı o yuzden tecrubelerınızden yardım almak istiyorum. Bu 2 model arasında kaldım. Farklı bir model de önerebilirsiniz. Hangisi neden tercih edilmelidir? Fiyatları aynı ama HP donanımda önde fakat her forumda bir HP kötuleyen veyahut Victus serisi alınmaz diyen çıkıyor fakat sebebini söyleyen yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne amaçla kullanacaksınız, oyun ağırlıklı mı kullanacaksınız?

Dostlar uzun zamandır bir bilgisayar almak için bakıyorum. Biraz kafam karıştı o yuzden tecrubelerınızden yardım almak istiyorum. Bu 2 model arasında kaldım. Farklı bir model de önerebilirsiniz. Hangisi neden tercih edilmelidir? Fiyatları aynı ama HP donanımda önde fakat her forumda bir HP kötuleyen veyahut Victus serisi alınmaz diyen çıkıyor fakat sebebini söyleyen yok.

Bende HP Victus kullanıyorum şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntısı ekran sallanma sorunu, oda masada kullanıyorsanız hiç sıkıntı yaratmıyor hatta ben 2 ay sonra fark ettim, büyük bir sorun değil. Onun dışında bir sıkıntısı yok şu anlık, Victus öneririm ama RTX 3050'nin Mobile'de 6 GB versiyonu olduğunu ilk defa görüyorum.

Ne amaçla kullanacaksınız, oyun ağırlıklı mı kullanacaksınız?

Yazılım, oyun ve ufak tefek render işlerim oluyor. Bir de çok fazla yollarda olduğum icin laptop tercih ediyorum mecburen. Gönlüm sistem toplamaktan yana. Hocam sizin bilgisayarınızda Victus'muş ne kadar zamandır kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Deneyimlerinizden bahseder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılım, oyun ve ufak tefek render işlerim oluyor. Bir de çok fazla yollarda olduğum icin laptop tercih ediyorum mecburen. Gönlüm sistem toplamaktan yana.

Oyun için bu model daha iyi olur 3060 bulunduğu için;

Güzel bir fiyata bu üründe düşmüş fakat hakkında pek bir bilgi yok, çıkış fiyatı 27.000 TL falandı;

13500h ve 4050 mevcut. Victus kötü bir model değil. Ben aktif olarak kullanıyorum ve problem yaşamadım. Bendeki modelin detaylı incelemesini okuyabilirsiniz;

Victus modelleri için detaylı genel bilgiler de mevcut. Aklınıza takılan bir şeyi sorabilirsiniz Victus'lar hakkında.

Oyun için bu model daha iyi olur 3060 bulunduğu için;

Güzel bir fiyata bu üründe düşmüş fakat hakkında pek bir bilgi yok, çıkış fiyatı 27.000 TL falandı;

13500h ve 4050 mevcut. Victus kötü bir model değil. Ben aktif olarak kullanıyorum ve problem yaşamadım. Bendeki modelin detaylı incelemesini okuyabilirsiniz;

Victus modelleri için detaylı genel bilgiler de mevcut. Aklınıza takılan bir şeyi sorabilirsiniz Victus'lar hakkında.

Forumda bahsettiğiniz modeli alan bir arkadaş o 4050'nin 75W TDP değerinde olduğunu söylüyor eğer öyleyse 3bin liralık farka değer mi? Bu arada yazı gerçekten çok hoş emeğinize sağlık.

VRAM çok önemli 3050 de 4 GB var işini görmez ben 2 hafta önce ASUS TUF Dash F15.

FX517ZC-HN013 modelini aldım şu an iade ediyorum hiç memnun kalmadım özellikle oyun performansı berbat. 3050 aman alma biraz daha para biriktirip 3060 al ve ekran kartının watt ına da özellikle dikkat et 100W işini görür benim 60W berbat.​

Forumda bahsettiğiniz modeli alan bir arkadaş o 4050'nin 75W TDP değerinde olduğunu söylüyor eğer öyleyse 3bin liralık farka değer mi? Bu arada yazı gerçekten çok hoş emeğinize sağlık.

3060 bulunan Victus 100W. Dediğinize göre 4050 Victus'da 75W. Aşağıda bir video olacak, watt değerine göre FPS farkları olacak(birebir watt değerlerine göre karşılamatırma bulamadım) . Frame generation dediği ayar DLSS 3 oluyor. Her oyun desteklemiyor fakat yaygınlaşıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı