@yasugan Elbette 9000₺'ye o dedikleriniz imkansızdır.

Eğer bütçesi 9000₺ monitör dahilse bütçeye göre ayarlanacak parçalar.

Bileşenler düşürülecek biraz.

@yasugan Elbette 9000₺'ye o dedikleriniz imkansızdır.

Eğer bütçesi 9000₺ monitör dahilse bütçeye göre ayarlanacak parçalar.

Bileşenler düşürülece biraz.
Bir de 1950x'e güncellemek isteyeceğinden bahsetmiş 350 çipsetli anakartlara uyumsuz değilmiydi o?

Evet uyumsuz. Onu görmemişim ama bence onu almasına gerek yok.

Zaten o ve onun anakartı 6000₺ tutuyor sadece ikisi.

Hocam zaten ekstra alınacaklar sonraki düşüncelerim. "4k 2 tane monitör ve 1080ti ayrıca güçlü bir işlemci dizilebilir mi pek emin değilim." cümlesini tam anlayamadım. @yasugan Ben tekrardan kısaca açıklayım; İşim gereği kurgular ve animasyonlar yapıyorum. Ofis haricindeki işlerim beni sıkıntıya sokuyor. Kendi bilgisayarımda ekstra freelance gelen işlerimi yaparken zorlanıyorum. 4k projeleri hiç alamıyorum. Yani 4k videolar da düzenlemek için bir düşüncem var. 3D sektörüne de girmeyi ve ders almayı planlıyorum. Maya-Zbrush-Cinema 4D gibi programları kullanmak modelleme yapmak ve render almak için de bu bilgisayar biraz iyi olsun istedim. Şimdilik bütçemin bukadar olmasından dolayı daha iyi ve daha üst seviye alamıyorum ve zamanla bu sistemi üstüne koyarak geliştirmeyi düşünüyorum. Bu nedenle anakartın alacağım yeni işlemciye ve diğerlerine uyumlu olup olmadığını merak ettim ve oyüzden sordum. İleriki zamandaki almayı düşündüğüm işlemciyi hep aynı sektörde bulunduğum pc toplama tavsiyelerin de gördüğüm için böyle bir cümle kurdum hocam. Ben şuan iyi bir bilgisayar toplamak istiyorum hepsi bu. 4k monitör de alacağım evet. Hatta SSD yi söylediğim gibi 500gb yapıp biraz bütçeden kısmış olur ve ekstra olarak birde 4k monitör almış oluruz. 9.000 lira ortalama bütçem ama bu onu az da olsa geçemem durumuna gelmiyor. Elbette bende isterim direk ilerde alacaklarımı şimdi alıp 20 bin liralık bir sistem hatta canavar toplamak. Ama elimdeki şuan ki maddiyat bu. İleriki zaman da da üstüne koyarak sistemi daha iyi yapmak istiyorum ve bana benim işim için uygun ve oyun da oynayabileceğim sistem lazım kısacası İnternette herkes farklı birşey söylüyor. Yok şu iyi yok bu iyi. Bende bayağı kararsız kaldım. 1080 ti nin birisi şu modelini al diyor birisi diğer modelini al diyor biri çıkıyor şimdiye kadarki en iyi 1080ti diyor. Yani benim işimi hangisi görür bilmiyorum. Donanım ile pek bilgim olmadığından zor durumda kalıyorum. Sizi de biraz yordum ve düşündürdüm kusura bakmayın @Neko

Hocam yardım etmek istiyorum ama kafam çok karıştı şimdi

Şöyle yapalım siz bana çıkabileceğiniz son bütçeyi ve içinde neler olmasını istediğini söyleyin.

Atıyorum "10.000₺ bütçem var, bir sistem ve iki/bir adet monitör istiyorum" tarzı.

Modeller arasında çok bir fark yoktur bir kaç fps ve soğutması hariç. Neko'nun önerdiği sistem iyi o anakartın en yüksek işlemcisi şu an 1800x. Ryzen 2.nesil çıkacak bir kaç ay sonra belki 1800x i geçen çok daha iyi işlemciler çıkabilir piyasaya. Ssd ye 1600 lira desek 500 gb 800 olsa düz mantık(?), elimize geçen 800 liraya ikinci bir 4k monitör alınmaz diye tahmin ediyorum. Mobilden girdiğim için detaylı bakamıyorum ancak 4k monitörler biraz cep yakar.

Şimdi baktım.
@Neko 'nun önerdiği 1tb yerine Samsung 500GB 850 Evo 540/520 (MZ-75E500BW) bunu alırsan eline 800 lira geçer.Neko sana 176 lira bırakmıştı.
Viewsonic VX2475SMHL-4K 23.6" 2ms (2xHDMI+MHL+Display) 4K Fiyatı bu monitör önerilmiş 1343 tl. Technopat incelemesi
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu önerileri alırsan 9367 TL civarı tutar.Monitörü başka sitelerden daha ucuza bulabilirsin belki.

Tabi uğraştığım iş yüzünden 24 inç yetmez diyorsan başka monitör bakmak gerek. Görüldüğü gibi 2.monitör zor.

@yasugan Hocam ekran güzel fakat ips olmaması benim için dez avantaj. 2.el alsam desem onada pek güven olmuyor. Şimdi bir sorum olacak ben şimdi bu monitörü alsam ileriki zamanlarda bütçeme göre ips bir ekran alabilirim. Fakat ileride ki durumu tahmin edemediğim için; 4k dan önce full hd bir ips monitör alabilirim. 1080ti varken 2.bir ekran olarak full hd bir ekran takamazmıyım şimdi? Siz 1080 ti alacaksanız 4k monitör şart dediniz. O yüzden bu konu biraz kafama takıldı. @Neko hocam şimdi benim bütçem 9 civarında. Ben zorlasam şuan herhalde 10bin falan olur. Yani ufak bir oynama payım var. SSD şimdilik 500gb olsa benim için biraz daha iyi olabilir. Yani Yaptığım iş bu ve oyun da oynuyorum bütçem de 10'a kadar zorlanır. İleride de ekstralar katmayı düşünyorum bu sisteme. Yani ThreadRipper 1950x i düşünme sebebim hem üst seviye sistemlerde benim işimi yapan kişilere çoğunlukla bunu öneriyorlar ve 16 çekirdek var. Buda render ve işleyiş de baya bi + katıyor. Oyüzden ben yükseltme olarak ileriki zamanda bunu düşünüyorum. Şimdiki bütçem ile ileriye açık değişime hazır bir bilgisayar olması benim isteğim. Tekrardan ilginiz için Teşekkürler

Hocam o işlemciyi istiyorsanız ilerde anakartı da değiştirmeniz gerek.

Başka türlü olmuyor maalesef.

Bütçeniz 10.000₺, sistem ve çift monitör istiyorsunuz yani doğru mudur?

Hocam o işlemciyi istiyorsanız ilerde anakartı da değiştirmeniz gerek.

Başka türlü olmuyor maalesef.

Hocam ileride öyle bir durum olduğunda sadece anakartı değiştirmem gerekecek değilmi? Başka değiştirmem gereken ne olacak? Şuanki bütçe ile ikisinide takabileceğimiz bir anakart yok sanırsam.

Sadece anakart ise sıkıntı değil durum @Neko

Ben 4k zorunlu demedim ki. Yaptığınız iş için 4k çok daha rahat olur. Technopat incelemesini izleyin ayaküstü baktım olumlu konuşuyorlardı. Benzerleri çok daha pahalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…