@Durmuş Kavcıoğlu Onu alırsak X370 Anakart+Sıvı Soğutma alıcaz. Para da para

O anki durumum el verirse hemen dönüp ozaman X370 ve sıvı soğutma alabilirim Birde bunun kurulumunu ben kendime güvenmediğim için yapabileceğimi sanmıyorum. Bunu aldığım yerde yani mesela vatan bilgisayar da yaptırabilirim değil mi ?

Fazlasıyla pahalı legolar Bişi olur diye korktuğumdan ve macun sürmeyi hiç denemedim. Bios güncelleme ve kurulumdan bahsediyorlar sanırım ben onları hiç yapmadım hayatım boyunca. Şuan için 2 monitöre gerek yok. Tek durum şu; sanıırm cs:go için 1ms gecikmeli bir ekran gerekiyor sanırım. Daha çok bunu oynuyoruz şimdilik, o yüzden dedim. Sanırım bu sistem bizim için okey. Hız aşırtması yaparmıyım bilmiyorum. Sağlıklı olma durumu hakkında bir bilgim yok. Ekran kartının diğer bazı 1080ti lerde olduğu gibi fabrika çıkışlı oc varmı bilmiyorum. Bir incelemede sistem açıkken ekran kartı programından oc moduna alıp devam ediliyordu. Bu nedenle böyle birşey takıldı aklıma. Tekrardan herkese teşekkür ederim ilgi ve alakaları için. Sistemi alacağım tarih net olarak belli değil ama eğer aldığımda bu post açık olursa bir fotoğraf atarım İstanbulda oturuyorsanız bir çay/kahve ısmarlayabilirim ileriki vakitlerde

Değerli hocalarım,

İzninizle fikrimi belirtmek istiyorum. Arkadaşımızın isteklerine bakıldığında dostumuza gerekecek olan şey, render alanında güçlü, tasarım alanında canlı, kullanım kolaylığı ve çoklu-iş konusunda ise minimum iki monitör gerekiyor. Neden mi iki monitör? Çünkü, anlaşılan o ki arkadaşımız tek bir iş ile meşgul olmayacak. Bu sayede aynı anda farklı işlerle uğraşabilir. Aynı proje üstünde iki farklı model ile uğraşabilir. Tek monitörle de uğraşabilir lâkin bunu iki monitörler çok daha rahatlıkla yapar. Alacağı renderların ağır yükünü yine işlemci sırtlayacak.

Bu yüzden benim fikrim, işlemciyi olabildiğince yüksek tutmak, ekran kartını orta seviyeye çekmek ve iki adet IPS panel 99-100% Adobe RGB 2K bir monitör bulmak. 2K diyorum çünkü arkadaşımız henüz profesyonel değil. Eğitimlerini yeni yeni almaya başlamış. Bu yüzden 2K ile başlangıç yeterli olacaktır. Kaldı ki, ben zaten 2K bir monitörün dostumuzun işini gayet rahat görebileceğine inanıyorum. İleride kendini geliştirir ve sistemi artık kendisine yetmediği bir zamanda tekrar konu açarsa gerekli yükseltme tavsiyelerimizi sunarız. Şunu da ekleyeyim, bunun gibi işlerle uğraşacağı için SSD'ye de önem verilmelidir. Bence M.2 SSD bu sistem için biçilmiş kaftan.

Ancak yinede bu işi şu an burada bulunan hocalarıma bırakıyorum: @KralGS , @Neko , @mstfaozder .

Beni doğrulayabilir misiniz?

Benim son topladığım sistem alınırsa 2400₺ bütçe kalıyor. Bu bütçe ile istenilen monitör alınamaz mı?

Hocam beni nokta atışı ile tanımlamış oldunuz. Yalnız eklemem gereken nokta şurası; Genel olarak sadece 3d alanında evet henüz profesyonel değilim. Bu alanda bir iş yaptığım pek söz konusu değil. Ama diğer bahsettiğim alanda faaliyetlerimi sürdürdüğüm, uzun zamandır bu işi yaptığım için yüklü işler de yapabilmek için böyle güçlü bir sistem dile getirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…