[Video] Mars'a iniş yapacak Curiosity aracı

Yorumun için teşekkür ederim arkadaşım. Bu konuda bilgim yoktu valla bende diyodum bu kadar yakıt harcaması için iyi bi depo olması gerek felan ısınmadan dolayı patlama gibi bişeyler olur sanıyodum :)
Yine de doğru düşünüyorsun. Roketler, dünya atmosferini terketmeden önce fırlatıcılar ana roketten ayrılarak atmosfer boşluğuna terkedilir. Burada bahsedilen tonlarca yakıt depolarıdır. Bu olay bir ya da birkaç aşamada yapılırlar.
 
Aslında Türkiye'de bir kaç atış yapabilir fakat bu milyonlarca zarara yol açar. Örneğin Amerika'da görüyoruz başarısız atışlar oluyor buda o kadar emek ve masrafa yol açıyor. Yani şimdilik Türkiye bu işlere kafa yoramaz :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, Türkiye bu işlere kafa yormaz. Mazallah çok zarar olur. Biz onun yerine aynı bütçeyi Diyanet'e aktarırız. Nasıl olsa %100 geri dönüş alıyoruz harcanan bu bütçeden.

Mars'a Curiosity'yi indirmenin maliyeti 2.5 milyar dolar, Diyanet'in 2012 bütçesi 3 milyar 891 milyon TL...

Başka söze gerek var mı?
 
Recep abi bence çok yanlış düşünüyorsun. Biz şimdi aya roket gönderseydik ya da başarmaya çalışsaydık boşuna masraf yapıcaktık. Yani en azından şu anlık boşuna olucaktı. Fazla bi bilgimiz yokken bu işe kalkışmak bizi batırmaya yeterde artardı bile. Halbuki onun yerine daha çok işimize yarıyacak şeyler yaptırmak varken boşa kürek sallamak saçma olurdu..
 
Herkesin kendine göre bi fikri vardır. Bu işlere bir yerden başlamazsan her zaman geride kalırsın! Araba konusunu ele al. Ne diyecektin sen? Dur tahmin edeyim:

Recep abi bence çok yanlış düşünüyorsun. Biz şimdi araba yapsaydık ya da başarmaya çalışsaydık boşuna masraf yapıcaktık. Yani en azından şu anlık boşuna olucaktı. Fazla bi bilgimiz yokken bu işe kalkışmak bizi batırmaya yeterde artardı bile. Halbuki onun yerine daha çok işimize yarıyacak şeyler yaptırmak varken boşa kürek sallamak saçma olurdu..

Gördün mü? Oysa ki o zamanlar bişeyler yapsaydık, şimdi yerli arabamız olacaktı. Hiçbir şey için geç değildir. Bu ülke yobazlara milyar dolar verebiliyorsa bu tür projelere de para ayırabilir.
 
Yobaz kelimesi biraz ağır kaçmıyomu Recep abi. Herkezin bi fikri vardır sen de doğru söylüyosun fakat bu suç yönetim biçiminde. Mesela eğitim biçimi eskiden çok saçmaydı, herkez aynı dersleri zorunlu olarak görüyodu. Fakat şimdi yeni sistemde herkez istediği alanı seçebiliyo yani şimdilik Türkiye öncelikli şeylere sıra veriyo. Mesela okumamış bi adamla okumuş bir olurmu ? Hiç bi bilgimiz, kaynagımız yokken boş yere masraf ederek Türkiyeyi batırmakta Afedersiniz ama Çok saçma olurdu. Ayrıca Çin konusuna gelicek olursak çoğu devlet sömürerek kazanmıştır. Bizim dinimizde sömürge ve zorbalık içermez.. Aksine yardımlaşmayı seçer. Amerika, Çin, İsrail hepsi masum insanları sömürerek bir yere geldi hiç biri alın teri değil....
 
Çin düne kadar KOMİNİST rejimi ile idare ediliyordu. Bu rejimde en önde gelen ilke devletçilik ilkesidir. Bu ilke bizim yönetim şeklimiz olan CUMHURİYET'te de vardır. Ancak bu ilke daima kominizm ile bağdaştırıldığı için ülkemizde devletçilik kavramı neredeyse ortadan kalkmış durumdadır. Bu yüzden DEVLET DESTEĞİ neredeyse kalkmış, devlet sadece vergi toplar duruma gelmiştir. Tabii ki toplanan vergiler öyle ya da böyle çarçur edildiği için bütçe yine de açık vermekte, yardım ruhu kisvesi altında dilenciliğe kadar gitmiştir.
Yani devletçilik öyle ölmüştür ki, basında yer alan ve özelliği olan bir özel durum için, devlet anında banka hesabı açmakta ve yardım talep edebilmektedir.
 
Bizim dinimizde sömürge ve zorbalık içermez.. Aksine yardımlaşmayı seçer. Amerika, Çin, İsrail hepsi masum insanları sömürerek bir yere geldi hiç biri alın teri değil....

En büyük yardım vakfı, İnsani Yardım Vakfı, Facebook'da deprem sonrası yakılan ölü insan vücutlarını "Arakan'da müslümanları yakıyorlar" diyerek bağış toplamaya çalışıyor. Sonra o paraları alıp, yandaşlarına dağıtıyorlar. Neden Afrika'ya yardım toplamıyorlar artık biliyor musun? Çünkü Afrika için yardım toplamak artık demode oldu. Yeni bir yer bulmak gerekiyordu. Hemen buldular: Arakan!

Aptal insanlar bu yerlere yiyecek yardımı yaparak bir yerlere varılmayacağını ne zaman anlayacak? Nüfus kontrolünden başkası hikaye...
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı