Video render için hangi donanıma ağırlık verilmeli?

331494

Hectopat
Merhaba. Bir yakınım için çeşitli video programlarında video işlemesi için sistem topluyoruz. Sistemde kullanılacak donanımlarla alakalı karmaşa yaşıyoruz.

Aklımızda Ryzen 5 5600X - RTX 3060 12 GB - 32 GB 3200 MHz RAM kullanma gibi bir fikir oluştu.
Sanırım video render alırken programlarda GPU seçmek çok daha iyi sonuçlar veriyor. Ancak bazı video işleme programlarının CPU da daha iyi render süresi verdiğine dair şeyler de duydum.

Böyle olunca da aklımıza Ryzen 7 5800 - RTX 3050 - 32 GB 3600 MHz RAM kombinasyonu geldi. Yani ya işlemciden ya da GPU'dan kısacağız sizce hangisi daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu bir incele dostum. İlk seçenek daha mantıklı duruyor.

Teşekkür ederim. Bir inceleyeyim. GPU önemliyse belki GPU yu biraz daha arttırırız. Ya da AMD kartlar da iş yapıyorsa AMD kart alırız daha uyguna

Teşekkür ederim. Bir inceleyeyim. GPU önemliyse belki GPU'yu biraz daha arttırırız. Ya da AMD kartlar da iş yapıyorsa AMD kart alırız daha uyguna.

NVIDIA'daki CUDA teknolojisi sayesinde GPU önemli oluyor diye biliyorum hocam, yanlış olmasın siz yine de bir araştırın. AMD kartların pek bir esprisi yok yani.

NVIDIA'daki CUDA teknolojisi sayesinde GPU önemli oluyor diye biliyorum hocam, yanlış olmasın siz yine de bir araştırın. AMD kartların pek bir esprisi yok yani.
olur mu hocam hackintosh sistemlerde sadece amd kartlar kullanılabiliyor ama windows olunca işin rengi değişiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…