'Video Scheduler Internal Error' Mavi ekran hatası

Cybergraphic

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar. Oyun oynarken peş peşe "Video_Scheduler_Internal_Error" isimli mavi ekran hatası aldım. Bunun üzerine "LatencyMon" isimli uygulamayla bilgisayarımı test ettim. Driver kısmında kırmızı yazan bir uygulama yok fakat başka bir uyarı ile karşılaştım. Bu uyarı nedir? Ne gibi bir yol izlemem gerekir?

Ekran Alıntısı.PNG

Windows 10 1903
Monster abra a5 v10.3.3
i7-7700HQ
1050 Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı hatanın arka arkaya sürekli alınmasından sonra ekran kartım hurdaya çıkmıştır. Bunu sizi endişelendirmek için söylemiyorum ancak çözmeniz gereken bir problem. Video zamanlayıcı hatası donanımsal sorunlardan dolayı meydaan gelebileceği gibi gibi yazılımsal da olabilir. Donanımsal kısmı şu şekildedir: Aşırı sıcaklık, donanımın işlevini yavaşlatır ve bu problem ortaya çıkar ki benim problemim donanımsaldı. Yazılımsal kısımda ise yapmanız gerekenler donanımlarınıza uygun güncel sürücüleri kurmak. Bahsettiğiniz driver kısmında kırmızı yok olayı driver sorunsuz bir şekilde işliyor demek, güncel demek değil. Chipset driver'ı ve ekran kartı driver'ına öncelik tanıyın. Eğer bir müddetten sonra sürekli vermeye başlarsa aygıt yöneticisinden kontrol edin. Eğer donanımsal arıza ise ekran kartınız aygıt listesinde gözükmeyecektir.

Dün 3 kere verdi. Bugün ekran kartını ve chipseti güncelledim. Şu ana kadar herhangi bir mavi ekran hatası almadım. LatencyMon'un verdiği uyarı hakkında yapmam gereken başka bir şey var mı?

BIOS üzerinde CPU ile ilgili frekans gibi değerleri değiştirdiyseniz, default yani varsayılana ayarlayın. Sürücülerin güncel olmasının önemini anlamışsınızdır artık. :)

League of Legends oyununa girer girmez tekrardan aynı mavi ekran hatasını aldım. Dün başladı bu problem ekran kartını güncellememe rağmen hala sorun devam ediyor.

Ekran kartını ne zaman satın aldınız ve modelini söyler misiniz?
Ekran kartım 1050 Ti. Laptop kullanıyorum. Monster abra a5 v10.3.3. Yaklaşık 2 sene önce almıştım.
Dmp dosyalarını gönderin.
Ccleaner kullanıyorum. Otomatik bakım ile minidump dosyası silinmiş olmalı bir daha ki alışımda paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aradan bir yıl geçmiş hatanızın çözümünü buldunu
Ekran kartım 1050 Ti. Laptop kullanıyorum. Monster abra a5 v10.3.3. Yaklaşık 2 sene önce almıştım.

Ccleaner kullanıyorum. Otomatik bakım ile minidump dosyası silinmiş olmalı bir daha ki alışımda paylaşacağım.
Aradan bir yıl geçmiş hatanızın çözümünü buldunuz mu ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı