Çözüldü "Vıdeo TDR faılure" mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

£renn

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2020
Mesajlar
116
Çözümler
3
Yer
Bursa
Merhaba, dün Need for Speed 2 oynuyordum. Birden oyun dondu. Hiçbir şey yapamadım, bilgisayarımı kapatıp tekrar açtım ancak mavi ekran hatasıyla karşılaştım ve hata kodu olarak da "vıdeo TDR faılure" yazıyordu. Güvenli modda başlattığımda açılıyordu. Şifreyi giriyordum yanlış diyordu bende sıfırlama kararı aldım ve sıfırladım ancak tahiminimce Windows hatalı indirildi ama gene aynı hatayı alıyordum. Ancak bu sefer güvenli modda da açılmıyor. Bilgisayarım flash bellek e Windows 10 kursam flash bellekten ayarlasam düzelir mi bilgisayarım?
 
Çözüm
Peki, format atın o zaman.
Belki düzelebilir ama mavi ekranlar genelde donanımsaldır. Aldığınız hataya ekran kartı sebep olmuş olmalı. Format attıktan sonra mavi ekran alırsanız Minidump dosyalarını paylaşırsınız.
 
VIDEO_TDR_FAILURE hataları genellikle GPU sorununa işaret eder. DDU ile GPU sürücülerinizi kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

Yine de kesin analiz için Minidump dosyalarınızı paylaşın.

Format atmak sorunu belki çözebilir fakat mavi ekranların büyük bir kısmı donanımsaldır.
 
Bilgisayarı sıfırlamadan önce açılıyordu. Şifreyi doğru girdiğim halde yanlış dediği için sıfırladım ancak sıfırladıktan sonra güvenli modda açılmadı. Flash belleke Windows 10 kurupta oradan güvenli modda açsam olur mu?
 
Peki, format atın o zaman.
 
Çözüm
Vıdeo TDR hatasını verdikten sonra da Windows 10 doğru yüklenemedi diyor. Onun için Windows'u tekrar kuracağım.
Öncelikle fikirleriniz için teşekkürler. Sorun ekran kartımda veya donanımsal değilmiş bilgisayara virüs girmiş büyük ihtimalle. USB belleğe Windows 10 kurup format atınca düzeldi hata 1-2 kez tekrarladı Windows ilk açıldığında. Ancak bir daha vermedi yaklaşık 1 saattir PC açık ve programları falan indiriyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı