VIDEO_ENGINE_TIMEOUT mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

weisskatzen

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2019
Mesajlar
172
Çözümler
1
Merhabalar bu mavi ekran hatasının sebebi ekran kartımın olduğunu biliyorum, OCCT dışında ki testlerde crash yemedi. BIOS ayarlarından downclock yaparak çözülür mü acaba?
Son olarak nvlddmkm.sys dosyası bilgisayarımda mevcut değil. Sürücüler güncel ekran kartı NVIDIA GeForce 1070.
 
İşlemi gerçekleştirdim tekrardan bir stres testine sokacağım ve sonrasında burada sonuçları paylaşırım.
İşlemleri yaptıktan sonra böyle çalışıyor testte. Benim anlayamadığım bir nokta -150 yaptıktan sonra deniyorum şu anda hiçbir performans düşmesi gözlemlenmedi hala aynı şekilde performansına devam ediyor. Bir ekran kartı crashi daha yersem bu haldeyken yeni PC toplayacağım artık :D.
Maalesef çökmeler devam ediyor, elime geçen iki tane ekstra bilgi paylaşmak istiyorum burada. Birincisi şarj aleti takılı olduğu halde pil boşaltım yapmakta. İkincisi bilgisayarımda hatayı almakta olduğu nvlddmkm.sys dosyası bulunmuyor. Expand etmeyi düşünüyordum. NVIDIA ve System32'de mevcut değil bu nvlddmkm. SY_ nvlddmkm.sys dosyalar. @Bora Dere @Assecreed.
 

Dosya Ekleri

  • aaaaa.png
    aaaaa.png
    152,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Sorunun son kaynaklabilecek noktasını buldum galiba birazdan test edeceği. Bu durum driver güncellemesinden sonra başladı. DDU ile temizleyip eski driver buildine geçireceğim crash yemeyen driver mayıs driverıydı sonrasındakilerde crash görünüyor.
Şimdi her şekilde rastgele zamanlarda ekran dııırrt yapıp kapanmaya başladı. Bilgisayarın ekran kartı 1070 olmasına rağmen emekli oluyor galiba. Başka yapmadığım bir şey kalmadı.
Evet bugün itibari ile,
1-Ekran kartı OCCT ve FurMark teslerinde 5saat 45 dakika boyunca hiçbir şekilde kapanmadı.
2- Batarya değişti.
3- Adaptör değişti.
4- RAM Memtest ile kontrol edildi 8 kere.
5- Işlemci kontrol edildi.
6- Sıcaklık değerlerine tekrardan bakıldı.
7- Anakart kontrol edildi.
8- Temiz kurulum yapıldı.
9- Bütün eski driverlar test edildi.
Evet arkadaşlar bunları tekrardan gerçekleştirdiğim halde bilgisayar belirsiz intervallerle restart atmaya devam ediyor. Son olarak bir fikriniz varsa şunu atlamış olabilirsin diyebileceğiniz denemek isterim yoksa bırakıyorum artık bu laptopu. Hiçbir şekilde didik didik etmeme rağmen sebebini bulamamaktayım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı