VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran hatası

M.Yzr

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO Z690-A WiFi / i5-12600K / ASUS TUF Gaming RTX 4070 OC / Crucial Pro RAM 32 GB (2x16) / Crucial P3 Plus 1TB M.2 / Kingston NV2 500GB / Thermalright Frozen Prism 240 Black ARGB / LG Ultragear 27GR83Q-B 27 / DeepCool CH560 Mesh Digital Tempered Glass ARGB E-ATX.
Meslek
Avukat
Merhaba, R5 3600X 2070S sistemi yeni kurdum.
BIOS güncelledim, sonra Windows 10Pro kurdum.
Şöyle bir sorun yaşıyorum, normal tarayıcıda sağda solda takılırken video izlerken mavi ekran hatası VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR aldım. Birkaç kere sistem kendini yeniden başlattı.
Mesela LoL oynarken de şunu yaşadım, sistem donup kalıyor. Oturumu kapatıp açmam gerekiyor, kilitleniyor sistem.
Yazılımsal sıkıntı olduğunu gördüm araştırmalarımda.
Kurulumu baştan yapacağım, format atacağım.
Neyi yanlış yapıyorum?
Nasıl kurmalıyım?
Bir şeyler yanlış ama anlayamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
Anakartım B550M PRO-VDH-Wi-Fi.
Sorun acaba ekran kartımda mı iade etmeliyim miyim bilemiyorum.
Yardım edebilecek yok mu dostlar?

Son düzenleme:
Ben de dikkatli okumadım mesajınızı. Sonucu paylaşmayı unutmayın.
Dediğiniz her şeyi yaptım.

WhatsApp Image 2020-12-09 at 22.05.31.jpeg
WhatsApp Image 2020-12-09 at 22.08.23.jpeg

Bir süre kullanın sistemi hata alırsanız dosyaları paylaşın. Sorun olmazsa çözüldü olarak işaretlemeyi unutmayın.
Konuyla alakalı olabileceğini düşünerek bir şey daha sormak istiyorum.
Aşağıdaki görselde işaretlediğim kutucuklara bastığımda, örneğin başlat menüsü açılmıyor. Tepki yok. Sanki şu an kitlenmiş gibi. Arama kutucuğuna tıkladığımda da büyümüyor, tepki yok.

WhatsApp Image 2020-12-09 at 22.06.11.jpeg

Konuyla alakası olabilir ama sebebini ve çözümü tam olarak bilmiyorum.
Varsa Windows güncellemesi yapın. Ek olarak aşağıdaki rehberi uygulayabilirsiniz ama kesin sonuç vermeyebilir.

Konuyla alakası olabilir ama sebebini ve çözümü tam olarak bilmiyorum.
Varsa Windows güncellemesi yapın. Ek olarak aşağıdaki rehberi uygulayabilirsiniz ama kesin sonuç vermeyebilir.
Temiz kurulum yapıp, windows'u bir daha kurup daha sonra sizin attığınız sürücüleri kurayım.
Temiz bir başlangıç yapayım diyorum. Umarım sorunlar devam etmez.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Temiz kurulum size kalmış bir şey. Attığım sürücüleri anakart üreticisinin sitesinden güncelliğini kontrol edip indirin.

Tekrardan sorun olursa mesaj yazabilirsiniz.

Son olarak sizden 30 dk Furmark testi yapmanızı istiyorum. Benchmark testinin üzerindeki tuş ile başlatabilirsiniz.

Temiz kurulum size kalmış bir şey. Attığım sürücüleri anakart üreticisinin sitesinden güncelliğini kontrol edip indirin.

Tekrardan sorun olursa mesaj yazabilirsiniz.

Son olarak sizden 30 dk Furmark testi yapmanızı istiyorum. Benchmark testinin üzerindeki tuş ile başlatabilirsiniz.
Resolution olarak hangisini seçmeliyim Furmark testi için?

1080p veya 2K seçebilirsiniz.

WhatsApp Image 2020-12-09 at 23.09.04.jpeg

Görüntü biraz bozuk çıktı, kusura bakmayın.
Ekran kartında sorun yok derseniz, temiz kurulum yapacağım çünkü o zaman sanırım sorun windows'ta.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı