VIDEO_TDR_FAILURE (116) mavi ekran hatası

NiqhtMegatron

Hectopat

Arkadaşlar yukarıda şu ana kadar oluşan bütün minidump dosyalarını paylaştım. Acaba vakit ayırıp bakabilir misiniz? Sorunu uzun zamandır çözemedim.

Sistem: Ryzen 7 3700 X, RX 5700 XT, ASUS B550 Prime, 8*2 RAM. 700W Cooler Master 80+

Sorun: Dostlar RDR 2'yi aralıksız 9 saat oynadım ara verdim açık bıraktım vs. hiç sorun olmadı. Ama bazen DC açıkken LoL açıyorum ve önce bilgisayar donuyor, birkaç saniye sonra resetleniyor. Tekrar açılıyor. Yukarıda örnek verdim çünkü sorun kartı zorlamamla alakalı değil. Bazen Far Cry Primal'a girerken oluyor, bazen YouTube açarken. Ama oyun ya da programları açtıktan sonra kapanma sorunu olmuyor. Alt+Tab yaparsam vs. bazen oluyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kartın garantisi devam ediyor ama şu dönemde göndersem ne zaman gelir bilmiyorum. Bir yandan üniversite dersleri de başladı yani elimde uzun süre PC'siz kalabilecek vakit yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün söylenenleri yaptım.
DDU ile sürücü kaldırıp güncel sürücüye güncelledim.
Vanguard, Asus yazılımları, Android emülatörlerini kaldırdım.
Herhangi overclock yoktu ama yine de kontrol ettim.
OCCT testlerinin uygulamada bulunan tamamını tavsiye edildiği gibi 5 er dakika yaptım.(3D, Monitör, Power, CPU)
Tamamında "0 hata" bulundu.
Birkaç gün günlük kullanımda devam edeceğim. Hata olursa diye bekleyeceğim. Ama testlerden hiçbir hata oluşmadı.
Başka yapmam gereken birşey var mı?

Belirtilen işlemleri hepsini düzgünce yaptıysan başka bir şey yapmana gerek yok şu anlık. Dediğin gibi bilgisayarı günlük olarak kullan ve mavi ekran alıyor musun almıyor musun gözlemle. Mavi ekran alırsan yeni oluşan minidump dosyasını paylaşırsın, sorun çözüldüyse yani mavi ekran almıyorsan çözüldüğünü belirtirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…