Video_tdr_failure atikmpag.sys hatası

1Mobile2gam3

Hectopat
Katılım
30 Haziran 2020
Mesajlar
193
Bilgisiyarım bazenleri görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diye bir uyarı veriyordu. Bu sabah kalktığımda bilgisayarı açtım ve mavi ekran hatası aldım bir de video_tdr_failure atikmpag.sys mavi ekran hatası aldığım sırada böyle bir yazı gördüm. Bilgisiyarımı güvenli modda başlatıp harici ekran kartının sürücüsüni kaldırdığımda bilgisayar mavi ekran hatası olmadan açılıyor fakat sürücüyü yüklediğimde bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve mavi ekran hatası veriyor. Bunun sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özelliklerim:
  • İşlemciıntel core™ i5.
  • İşlemci modeli ıntel® core™i5-3230M.
  • İşlemci hızı2.60 GHz.
  • İşletim sistemi Windows 10.
  • sistem belleği8 GB 1600 MHz.
  • Sabit disk (HDD) 750 GB.
  • Ekran kartı hafızası2 GB paylaşımsız HD 7670M.
 
Dosya paylaşmadan yardımcı olamam ama sorun muhtemel şekilde ekran kartı sürücüsü kaynaklı. atikmpag.sys dosyası hata verdiyse nedeni ekran kartıdır. Ama dosyaları(nı) paylaş.
 
Dosya paylaşmadan yardımcı olamam ama sorun muhtemel şekilde ekran kartı sürücüsü kaynaklı. atikmpag.sys dosyası hata verdiyse nedeni ekran kartıdır. Ama dosyaları(nı) paylaş.
8.rar Dediğiniz gibi link burda.Bu işlerden pek anlamıyorum kusura bakmayın yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Video Tdr Failure hatasının olduğu dosya muhtemelen oluşmamış. Ama oluşan tek dosyanın da hata sebebi ekran kartı sürücüsü, yani turnayı tam gözünden vurduk.

Bir de Intel ses sürücüsünü güncelle.


Verdiğim bu linkte WHQL sertifikalı sürücüyü kuracaksın, altındaki sürücü Beta sürücü, sıkıntı çıkarır.
Peki Intel ses sürücüsünü nasıl güncelleyebilirim?
Dediğiniz ekran kartı sürücüsünü yükledim ve tekrar mavi ekran hatası aldım durdurma, kodu dpc watchdog violation diye bir yazı yazıyordu.
 
Son düzenleme:
Görmemişim sizi kusura bakmayın. Hâlâ alıyorsanız dosyaları paylaşın.

Evet maalesef alıyorum ekran kartını devre dışı bırakmıştım tekrar etkinleştirmek istedim etkinlestirdiğim an bilgisayar dondu ve dırrrrr diye bir ses çıkmaya basladı uzun süre böyle kaldı bilgisayar. Bende dayanamayıp bilgisayarı kapattım sanırım ekran kartı arızalı 4 defa format attım sorun çözülmedi acaba ekran kartının arızalı olup olmadığını anlayabilceğimiz bir program var mı bir de laptop kullanıyorum bu sorun harici ekran kartinı etkinlestirdiğim zaman oluyor.
 

Geri
Yukarı