Çözüldü VIDEO_TDR_FAILURE mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

safak123

Decapat
Daha fazla  
Özellikle ekran kartım yük altındayken mavi ekran hatası alıyorum. Minidump analizinde sorunun ekran kartı sürücüsünden kaynaklandığı çıkıyor, ama sürücülerim güncel.

"VIDEO_TDR_FAILURE (0x116) hatası, ekran kartı sürücüsünün zamanında yanıt vermemesi veya çökmesi sonucu Windows'un grafik sürücüsünü sıfırlamaya çalışması ama başarısız olması durumunda oluşur."

1746961895676.png

Çözüm
Tamamdır hocam. Sorun ekran kartının kendisinde gibi görünüyor. Haber verirsiniz. İyi akşamlar.

Intel Chipset Driver, Intel Serial IO Software ve Management Engine Interface güncellemelerini yaptıktan sonra mavi ekran hataları ve WHEA hataları tamamen kesildi. Sorun bu üçünden biriyle ilgiliymiş. Benzer sorunları yaşayanlara yardımcı olur umarım.

1748257850313.png
Evet ilkinde error vardı ama bu sefer temiz çıktı.
Anlamadım ben de tam. İlk defa görüyorum böyle ilkinde error olurken ikincinin temiz çıkmasını. Hocam BIOS günceller misiniz?

Anlamadım ben de tam. İlk defa görüyorum böyle ilkinde error olurken ikincinin temiz çıkmasını. Hocam BIOS günceller misiniz?
1746972237077.png
Hocam ben o güncellemeyi yapmıştım ilk geldiği sıralar.

Hocam ekran kartınızda sorun olabilir zira ilk OCCT testimizde bir sürü hata çıkmıştı. Eğer varsa başka bir ekran kartıyla sistemi dener misiniz?
Hocam malesef başka ekran kartım yok. Testi tekrardan çok daha agrasif bir şekilde tekrarladım arkada yoğun bir oyun açarak. Ve bu sefer 3 hata var.
1746974627564.png

Hocam ekran kartınızda sorun olabilir zira ilk OCCT testimizde bir sürü hata çıkmıştı. Eğer varsa başka bir ekran kartıyla sistemi dener misiniz?
Günlüklerde birşey daha buldum. Test sırasında olmuş.
1746975054267.png

Son düzenleme:
Tamamdır hocam. Sorun ekran kartının kendisinde gibi görünüyor. Haber verirsiniz. İyi akşamlar.

Intel Chipset Driver, Intel Serial IO Software ve Management Engine Interface güncellemelerini yaptıktan sonra mavi ekran hataları ve WHEA hataları tamamen kesildi. Sorun bu üçünden biriyle ilgiliymiş. Benzer sorunları yaşayanlara yardımcı olur umarım.

1748257850313.png

Çözüm
Sorunun çözüldüğüne sevindim. Başkalarına da yardımcı olmasını umuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı