VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys hatası

Rovz58

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
198
Çözümler
1
Merhaba. Sürekli mavi ekran hatası alıyorum video izlerken vs. değil. Fakat oyun oynarken hep mavi ekran alıyorum. En son aldığım 5 mavi ekran hatasını buraya bırakıyorum. Fakat 15-20 kez mavi ekran almışımdır. Ne yaptıysam olmadı. DDU ile sürücüleri silip yükledim olmadı. Sonra yine DDU ile 4-5 sürüm önceki sürücüyü yükleyip denedim yine de olmadı. En sonunda OCCT ile VRAM ve 3D ekran kartı testi yaptım. Onlarda'da no errors detected dedi. Ben anlamadım. Neden oluyor? Her şeyi denedim. Ekran kartı bozuk diyeceğim programlarda ekran kartında sorun yok. Diyor. Bir kurtulamadım şu hatadan. Yardımcı olabilecek misiniz?

Minidump: minidump.rar

@EgeN7 başka kişilere yardım ettiğinizi gördüm. Rica etsem yardımcı olma şansınız var mı?
 

Dosya Ekleri

  • vram test.PNG
    vram test.PNG
    111,6 KB · Görüntüleme: 19
  • 3d test 1.png
    3d test 1.png
    140,2 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta varsa XMP kapatıp dene. PSU kontrol ettir. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa ki muhtmelen edecektir ekran kartında sorun var demektir. Farklı bir ekran kartı ile sistemi test et. Satın almana gerek yok, uygun bir GPU takıp test et. Arkadaşında vs yok ise bilgisayarcıya git ve makul ücret karşılığı bir GPU taksın oyun vs.testi yap. Ama deidğim gibi yüksek ihtimal ekran kartında sorun var. Testlerde bazen bu gibi durumlar olabiliyor.
 
BIOS'ta varsa XMP kapatıp dene. PSU kontrol ettir. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa ki muhtmelen edecektir ekran kartında sorun var demektir. Farklı bir ekran kartı ile sistemi test et. Satın almana gerek yok, uygun bir GPU takıp test et. Arkadaşında vs yok ise bilgisayarcıya git ve makul ücret karşılığı bir GPU taksın oyun vs. testi yap. Ama deidğim gibi yüksek ihtimal ekran kartında sorun var. Testlerde bazen bu gibi durumlar olabiliyor.

Teşekkür ederim sizi bayağı uğraştırdım. Bilgisayara format attıktan sonra bilemedim ve Driver Booster ile kurdum driverları sonra mavi ekran olayları başladı işte. DDU ile temizledim ama format atmak gerekir mi? Ekran kartının bozulmasında en başta Driver Booster'ın yanlış driver kurması ile alakası var mı?

BIOS'ta varsa XMP kapatıp dene. PSU kontrol ettir. Bunlara rağmen sorun devam ediyorsa ki muhtmelen edecektir ekran kartında sorun var demektir. Farklı bir ekran kartı ile sistemi test et. Satın almana gerek yok, uygun bir GPU takıp test et. Arkadaşında vs yok ise bilgisayarcıya git ve makul ücret karşılığı bir GPU taksın oyun vs. Testi yap. Ama deidğim gibi yüksek ihtimal ekran kartında sorun var. Testlerde bazen bu gibi durumlar olabiliyor.

Şimdi şey fark ettim. Kulaklık takılı benim bilgisayarda kulaklığı çıkarıp oyun oynadım ve mavi ekran almadım. Bunu nasıl engellerim yani kulaklık takılıyken mavi ekran veriyor sadece, kulaklığı nasıl takacağım o zaman?

Sanırım olaylar şimdi yapboz gibi tamamlandı. Yukarıda yazdığım gibi bilemedim ve Driver Booster ile kurdum driverları sonra mavi ekran olayları başladı demiştim. Sanırım o zaman ses sürücüsünü yanlış mı kurmuş? Sizce o yüzden mi kulaklığı çıkardığımda mavi ekran almıyorum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı