VIDEO_TDR_FAILURE - nvlddmkm.sys Hatası

kalecgos122

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Bu hatayı son iki gündür yaşıyorum maalesef. İnternette bulduğum her türlü çözümü denedim.(nvlddmkm. sys dosyasına komut sistemi ile yapılan işlem hariç, çünkü bilgisayarımda öyle bir dosya bulamadım)Eski versiyon ekran kartı sürücüsü kurma, DDU ile sürücüyü silip tekrar en yeni sürümü kurma ve hatta bazı forumlarda Windows 10'un son güncellemesinde meydana gelen mavi ekran ve donma sorunlarını görerek, Windows 10'umu Threshold 2 sürümüne düşürdüm fakat değişen hiç bir şey olmadı.

Bu sorunun çözümünde yardımcı olacağını düşünerek şunları da ekleyeyim; furmark adlı GPU stress test uygulamasını kurdum ve GPU'yu stress teste soktum, normal şekilde çalıştı. Yaklaşık 5 dakika boyunca test ettim ve herhangi bir mavi ekran almadım, da ki uygulamayı kapatana kadar. Uygulamayı kapattığım anda mavi ekran hatası aldım ve normalde GPU'yu kullanan bir uygulama açık olduğunda aldığım mavi ekran artık bilgisayar açılır açılmaz önüme geliyor. Acaba ekran kartım yanmış mıdır? Yanmış oldğunu sanmıyorum çünkü sürücü kurarken herhangi bir hata almıyorum ve aygıt yöneticisinde sorunsuz bir şekilde gözüküyor. Yardımcı olanlara şimdiden sonsuz teşekkürler.

GPU: Nvidia GeForce 740M

Son düzenleyen: Moderatör:
Sandisk belleği kullanmayın. Çift monitör gözüküyor. Sadece laptop monitörü kullanın. Windows güncel değilse temiz kurulum ile RS5 kurun.
Sandisk belleği format atmak amaçlı kullandım sadece, normalde takılı olmuyor. Windows güncel iken sadece laptop monitörünü kullanarak denedim fakat aynı hatayı tekrar aldım. Bir de rica etsem RS5'in tam olarak ne olduğunu söyleyebilir misiniz ?

Windows 8.1 e dönüp denedim ve tekrar aynı sorun karşımda. Sanırım problemim donanımsal. Halbuki GPU'da ısı değerleri vs hep normal idi. Macunları 6 ayda bir yenilerim. Eğer GPU'da bir arızalanma mevcut ise yapılabilecek birşey var mıdır acaba ?

Güncelleri diyor. Sistemi RS5'e yükselirseniz sorun devam ederse paylaşın deniliyor.

RS5 yaptıktan sonra konuşalım.
Selamlar.
Bilgisayarım Win 8.1 de iken içini açtım ve pili söktüm. İşlemci ve GPU macunlarını yeniledim ve tekrar açıp nvidia sürücüsünü kurdum. FurMark ile stress teste soktum ve test sırasında veya sonrasında herhangi bir mavi ekran almadım. Şu an RS5 e geçtim ve aynı şekilde tekrar deneyeceğim. Oyun deneyi de yapacağım ve eğer olmazsa size minidump dosyalarını göndereceğim.
Güncel RS5'te güncel sürücüleri kurduktan sonra oyuna girdim ve ilk 5 dakikasında bilgisayarım kilitlendi klavye ışığını dahi kapatamadım (mavi ekran vermedi). Ardından bilgisayarı kapatıp açtım ve tekrar oyuna girdim, yaklaşık 30 dakika daha oyun oynadım ve tekrar bilgisayarım kilitlendi. Performansta hiç bir kayıp yok, oyunda iken HWmonitor ile alt+TAB yapıp sıcaklık değerlerini aldım (GPU max:69 derece). Fakat mavi ekran vermediği için sizinle minidump dosyasını paylaşamıyorum.
386673

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı