YouTube Videonun kalitesini çok düşürüyor

Tr1ple

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, YouTube’a video attığımda kalite çok düşüyor, pikselleşme oluyor. Videoyu OBS üzerinden kaydediyorum, DaVinci Resolve üzerinden edit yapıp renderlıyorum. Ayarlarım aşağıda. Bunu nasıl düzeltebilirim, yardım eder misiniz?

Orijinal video solda, YouTube’a yüklediğim video sağda.

Ekran görüntüsü 2025-07-07 192755.png Ekran görüntüsü 2025-07-07 192917.png

Bunlar da ayarlarım:
Ekran görüntüsü 2025-07-07 193058.png Ekran görüntüsü 2025-07-07 193106.png Ekran görüntüsü 2025-07-07 193116.png

Arkadaşlar merhaba, YouTube'a video attığımda kalite çok düşüyor, pikselleşme oluyor. Videoyu OBS üzerinden kaydediyorum, DaVinci Resolve üzerinden edit yapıp renderlıyorum. Ayarlarım aşağıda. Bunu nasıl düzeltebilirim, yardım eder misiniz?

Orijinal video solda, YouTube'a yüklediğim video sağda.

Eki Görüntüle 2529812Eki Görüntüle 2529813

Bunlar da ayarlarım:
Eki Görüntüle 2529814Eki Görüntüle 2529815Eki Görüntüle 2529817

DaVinci Resolve'dan renderladığınız zaman mı kalite düşüyor yoksa YouTube'a yüklediğiniz zaman mı?

DaVinci Resolve'dan renderladığınız zaman mı kalite düşüyor yoksa YouTube'a yüklediğiniz zaman mı?

YouTube'a yüklediğim zaman hocam, videodan aldığım ekran görüntülerinde soldaki yüklemeden önce sağdaki yükledikten sonra, çok pikselleşiyor video.

Bildiğim kadarıyla YouTube'la alakalı hocam. Bir aralar kalite düşürüyor şeklinde bir şey okumuştum ben de 4K video yüklediğim zaman 1080p gibi duruyor yani YouTube'un bant genişliğini korumak için yaptığı bir şey sanırım. Hakkındaki konuyu atayım. Çözüldü: YouTube'da videonun kalitesi çok düşüyor

Hocam teşekkür ederim yardımınız için. Sanırsam tek çare 2K ya da 4K yüklemek videoyu. Deneyeceğim.

Evet hocam 2K veya 4K yüklerseniz kaliteyi düşürse bile yine de güzel görünür bu kadar kayıp olmaz öyle yapmanız her türlü daha iyi. Bu arada kanalınızın büyümesi dileğiyle <3

Evet hocam 2K veya 4K yüklerseniz kaliteyi düşürse bile yine de güzel görünür bu kadar kayıp olmaz öyle yapmanız her türlü daha iyi. Bu arada kanalınızın büyümesi dileğiyle <3

Çok teşekkür ederim hocam birazdan 2K yükleyip aradaki farkı atacağım dilekleriniz çok mutlu etti beni.

Çok teşekkür ederim hocam birazdan 2K yükleyip aradaki farkı atacağım dilekleriniz çok mutlu etti beni.

Hocam videoyu 2K yükledim. Videoyu 2K yükledikten sonra üst resim 1080p, alt resim 2K. 2K yükledikten sonra 1080p de de görüntü kalitesi iyileşti fakat hala düşük. 2K da ise benim için kalitesi yeterli. Teşekkür ederim tekrardan yardımlarınız için sanıyorum ki bunun 2K ya da 4K yüklemekten başka çözümü yok.

1080p.png

2k.png

Son düzenleme:

Hocam videoyu 2K yükledim. Videoyu 2K yükledikten sonra üst resim 1080p, alt resim 2K. 2K yükledikten sonra 1080p de de görüntü kalitesi iyileşti fakat hala düşük. 2K da ise benim için kalitesi yeterli. Teşekkür ederim tekrardan yardımlarınız için sanıyorum ki bunun 2K ya da 4K yüklemekten başka çözümü yok.

Eki Görüntüle 2529905

Eki Görüntüle 2529906

Evet hocam böyle daha güzel durmuş 2K render almak çözüm yolu adına daha iyi bir seçenek en azından 1080p izlerken tam 1080p gibi durur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı