Viewsonic 24" XG2405 144Hz 1ms monitör alınır mı?

Herkese merhaba Viewsonic 24" XG2405 ile ViewSonic VP2458 arasında kaldım arkadaşlar. Kullanım şeklim Filim, internet, yazı yazmak için ve aşırı olmadan oyun oynamak için istiyorum oyuncu bir insan değilim arada sırada oynuyorum kendi kendimle online oynamam.. Ama aldığım ekranın da oyunlarda da sorun çıkarmasını istemiyorum ve filim izlerken de renklerin güzel olmasını istiyorum size ne tavsiye edersiniz?

@bach

VP2458 monitörü giriş seviyesi ekonomik denebilecek bir profesyonel monitördür. Yani bununla Photoshop tarzı programlar kullanmak, renklerin doğruluğu mühim olduğu işler yapmak isteyen insanlar için daha uygun ve 65 Hz bir monitör.
Siz genel kullanım ve zaman zaman da oyun oynamak istiyorsanız XG2405 daha uygun olacaktır. Ekran kartınızın çok güçlü olmadığını varsayarak 144 Hz'i oyunlarda deneyim edemeyeceğinizi söylesem bile genel kullanımda 60 Hz panel ile 144 Hz panel arasındaki fark belli oluyor. İleride ekran kartı alıp 1080p çözünürlükte, 144 Hz kullanıma uygun bir sistem kurmak isterseniz de monitör değiştirmek zorunda kalmazsınız. Benim tavsiyem XG2405'den yanadır.

Son düzenleme:
@bach

VP2458 monitörü giriş seviyesi ekonomik denebilecek bir profesyonel monitördür. Yani bununla Photoshop tarzı programlar kullanmak, renklerin doğruluğu mühim olduğu işler yapmak isteyen insanlar için daha uygun ve 65 Hz bir monitör.
Siz genel kullanım ve zaman zaman da oyun oynamak istiyorsanız XG2405 daha uygun olacaktır. Ekran kartınızın çok güçlü olmadığını varsayarak 144 Hz'i oyunlarda deneyim edemeyeceğinizi söylesem bile genel kullanımda 60 Hz panel ile 144 Hz panel arasındaki fark belli oluyor. İleride ekran kartı alıp 1080p çözünürlükte, 144 Hz kullanıma uygun bir sistem kurmak isterseniz de monitör değiştirmek zorunda kalmazsınız. Benim tavsiyem XG2405'den yanadır.
oyunlarda ghosting yapıyor mu çünkü 1ms modundan çıkınca 4-5 ms oluyor

Işık sızması bu aslında bariz, çok rahatsız etmiyorsa uğraşmayın derim ben siz bilirsiniz tabi, zar zor görünen bisey. konu açılana kadar kimsenin farkında olduğunu bile sanmıyorum.
Aoc 24G2U malum ulkede stoklarda kalmadi. Kalsa dahi bu monitor mu o monitor mu tercih edersiniz ? Bir de ps4 sisteminde kullanmayi dusunuyorjm. Ps4 max 60 fps oyunlari destekliyor. Ilerde belki ps5 yada bir PC toplarim dusuncesi ile yuksek HZ monitor almak istiyorum acikcasi. Fikriniz nedir ?
HDMI 2.0 ile alabilirsiniz.
Ustam ayni soruyu size de yoneltmek isterim.

@BaChkj iki monitör de aynı paneli kullanıyor. XG2405 tasarım olarak da güzel bir monitör, alınır.

Bütçe varsa ileriye dönük yüksek HZ monitör alabilirsiniz, ileride PS5 ya da PC'de kullanırsınız, mantıklı.

Şu an ihtiyaç duymuyorum diyorsanız, gerek yok.

Cok teşekkür ederim. Stok olsaydi sizce AOC mu tercih etmeliydim? 27 Inc olanin bir tek stogu kalmış. O da ben yakin oynadigim icin camur görüntüsüne merakli değilim. ASUS VN247H TN panel kullaniyorum 5 yildir. Malumunuz PS4 bile olsa Rainbow Six Siege olsun CoD olsun BF olsun FPS oyunlari oynuyorum. Bu iki monitor bana herhangi bir sorun çıkarır mi sizce? Şu anda 5 yildir ayni monitoru kullandigim ve oncesinde kullandigim monitor Tüplü oldugu icin karasizim biraz :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok teşekkür ederim. Stok olsaydi sizce AOC mu tercih etmeliydim? 27 Inc olanin bir tek stogu kalmış. O da ben yakin oynadigim icin camur görüntüsüne merakli değilim. ASUS VN247H TN panel kullaniyorum 5 yildir. Malumunuz PS4 bile olsa Rainbow Six Siege olsun CoD olsun BF olsun FPS oyunlari oynuyorum. Bu iki monitor bana herhangi bir sorun çıkarır mi sizce? Şu anda 5 yildir ayni monitoru kullandigim ve oncesinde kullandigim monitor Tüplü oldugu icin karasizim biraz :)

Rica ederim. İkisi de aynı monitör sayılır hangisini bulursanız ya da hangisi ucuz ise onu alabilirsiniz. ASUS'un TN panellerini pek beğenmiyorum, renk konusunda çok başarısızlar.

Sorun çıkaracağını sanmam, kaliteli ürünler sonuçta her ne kadar pek bilinmeyen bir Çin paneli kullansalar da bu modellerde belli bir standartları vardır. Elektronik biraz da şans işi.

Rica ederim. İkisi de aynı monitör sayılır hangisini bulursanız ya da hangisi ucuz ise onu alabilirsiniz. ASUS'un TN panellerini pek beğenmiyorum, renk konusunda çok başarısızlar.

Sorun çıkaracağını sanmam, kaliteli ürünler sonuçta her ne kadar pek bilinmeyen bir Çin paneli kullansalar da bu modellerde belli bir standartları vardır. Elektronik biraz da şans işi.
Çok teşekkürederim. Mobilden yazdığım ve T9 kapali olduğu için size de iş çıkardım yazım yanlışlarını düzeltme konusunda özür dilerim.
Kardesim hangi monitoru aldin acaba ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı