ViewSonic monitorde Hz degeri birden düşüyor

frknzz

Kilopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba...

240 Hz IPS panel ViewSonic'in bir monitörünü kullanıyorum. Windows 10'dan 11'e geçiş yaptıktan sonra bazı oyunlarda monitörümde düşük Hz sorunu yaşıyorum. Mesela Doom Eternal oynarken ortalama 400 FPS değerlerini görüyorum, fakat bazen menülerde veya Tab tuşuna basıp haritayı açtığım zaman FPS değeri aynı ama monitörün Hz değeri otomatik 240'dan 25'e düşüyor. Eskiden bu oyunu V-Sync açık şekilde 240'a sabitleyip oynardım. Fakat şu an V-Sync'i açtığım zamen 240'a değil 60'a sabitliyor. Bir örnek de Call of Duty üzerinden vermek istiyorum. Oyunu 1920x1080 çözünürlüğe ayarladığımda FPS değeri 200-250 arası alıyorum. Fakat monitörde 25 Hz değerine düşüyor. Bir tık çözünürlüğü düşürdüğüm zaman Hz değerim tekrar 240'a yükseliyor. Bu sorun Windows 11'e geçtikten sonra başladı. Windows 10'da iken böyle bir problem yaşamadım. Windows 11'e format atarak değil direkt Windows 10 üzerinden geçiş yaptım. Windows ve sürücülerim güncel. Ekran kartı üzerinden şu anlık bir ayar yapmadım, default olarak kullanıyorum. Sizin de hiç böyle bir şey başınıza geldi mi? Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi sosyaller...

Sistem özelliklerim:
  • AMD Ryzen 5 7600X
  • AMD RX 7800XT 16 GB
  • 32 GB RAM
  • Windows 11

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı