ViewSonic VA2465Smh Ghosting Sorunu

Ethmore

Hectopat
Daha fazla  
Monitörü birkaç gün önce aldım yeni bir kasa toplayacağım için. Diğer parçalar gelmeden laptopa bağlayıp deneyeyim dedim ve ghosting sorununu farkettim. Vga kablosu ile bağlamıştım sonradan HDMI ile de denedim azaldı fakat düzelmedi. Driver kaynaklı bir sorun değil. Ekran kartımla ilgili bir sorun mudur acaba yoksa monitörle mi ilgili? Birden fazla oyunda denedim. Sonuç aynı. Yeni ekran kartım R9 380X acaba onda da sorun çıkar mı? Yoksa sorun sadece laptop olduğu için mi? Şuan ki ekran kartım GT410M.

Konuya eklemek için video fotoğraf vs. çekmeye çalıştım fakat onlarda görünmüyor. Videoyu monitörden izlerken belli oluyor ama laptop ekranından izlerken olmuyor. Videoyu telefonla çekip YouTube'a yükledim.
Link
Videoyu yüksek kalitede izlerseniz daha belli oluyor.

HDMI ile bağlarken dönüştürücü kullandınız mı? Laptop'da HDMI çıkışı var mı yani? Dönüştürücü kullanmak çoğu zaman sağlıklı sonuçlar vermiyor.
Farklı bir HDMI kablo kullanmayı deneyebilirsiniz.
Ayrıca paylaştığınız videoda görüntü gerçekten çok kötü, belki de bize öyle yansıyor bilemiyorum. Ghosting, tearing hatta görüntü, tabiri caizse çamur gibi.
Birde laptopa bağlayıp kullanırken, ekranı sadece 2 de göster demeye dikkat edin.
Benim aklıma gelenler bunlar, teknik bir arızada olabilir.
İyi sosyaller...

Laptop'ta HDMI çıkışı var, farklı bir HDMI kablo ile değil ama arkadaşımın laptop'u ile denedik sonuç değişmedi. Görüntünün çamur gibi olması mesajda belirttiğim gibi teledondan çekilmesinden kaynaklı çünkü SS veya Fraps tarzı oyun görüntüsü alan programlardan video çektiğimde ghosting belli olmuyor görüntü normal görünüyor. Ve dediğiniz gibi görüntü sadece 2. ekrana veriliyor.

Laptopdan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyorum, arkadaşınızın laptopı ile de aynı sonucu almanız sorunun monitörde olduğunu gösteriyor gibi.
VA panel, 60HZ, 5ms aslında fena değerler değil ama bu özellikte monitör kullanan arkadaşların CS-GO deneyimleri nasıl acaba?
Laptopın kendi panelini kullanırken nasıl?
Farklı bir kablo ile denemeniz, en azından, sorunun nerede olduğunu ihtimalini azaltacaktır.

Laptop'ta sorun yok, farklı bir kablo ile deneyip tekrar mesaj atarım ben, teşekkür ederim ilginiz için.

Sistemi topladım ve o şekilde denedim hala var ghosting, sanırım iade etmeliyim. Monitörü vatan web şubeden almıştım eksiksiz ve faturasıyla birlikte yaşadığım yerdeki vatan şubesine götürsem cayma hakkımı kullanabilir miyim? Yoksa illaki yine kargo ile mi göndereceğim?

Üzüldüm, VATAN müşteri hizmetlerini arayarak daha sağlıklı bilgiler alabilirsin, geçmiş olsun diyelim artık, iyi sosyaller...

aynı monitör bende de var aynı ve sorunu yaşıyorum. Çözemedim Allah yardımcın olsun. Çözüm ekranı değiştirmek gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…