ViewSonic VG2719-2K 10 bit seçeneği yok

vtnzng

Kilopat
Yer
/dev/sda1/home
Daha fazla  
Merhaba.
  • Elimdeki monitör: ViewSonic VG2719-2K 27 inch 10 bit (8bit+frc)
  • Ekran kartı: MSI 1050 Ti OC

Monitörü HDMI ile bağlıyorum vegelişmiş görüntü ayarlarında seçeneklerde sadece 8 bit var, 10 bit yapamıyorum. Acaba HDMI'dan dolayı mı?

Monitörünüz kaç Hz? Her Hz'de 10 bit renk derinliği sunulmuyor. Bilginiz olsun. Üretici belli Hz ile verebiliyor o bit değerini.
Şimdi baktım da özelliklerine 60 Hz. Çözünürlük değiştir sekmesinden sorunsuz değişmesi gerek.

Kullandığınız kablonun bant genişliği (HDMI ve Displayport sürümüyle ilgili) yetmiyorsa seçenekler kısıtlanır.
Bant genişliğini kabaca seçilen çözünürlük, hertz ve BIT belirler. Sizin durumunuzda diğer değişkenlerden dolayı kablonuzun bant genişliği 10 BIT'e yetmediğinden o seçeneğin göremiyorsunuz büyük ihtimalle.
Resmi sitesinden monitör driverını indirip tanıtmanız belki fayda sağlar:
Masaüstünde sağ tıklayıp görüntü özelliklerinden bağdaştırıcı ayarları oradan da monitörü seçiyorsunuz. Oradan sürücü yükle veya güncelleştirden indirilen driver dosyasını tanıtabilirsiniz.

Monitörünüz kaç Hz? Her Hz'de 10 bit renk derinliği sunulmuyor. Bilginiz olsun. Üretici belli Hz ile verebiliyor o bit değerini.
Şimdi baktım da özelliklerine 60 Hz. Çözünürlük değiştir sekmesinden sorunsuz değişmesi gerek.

Nvidia control panelde 60Hz Windows Settings'de 59.95Hz :D ben de bir şey anlamadım.

Kullandığınız kablonun bant genişliği (HDMI ve Display Port sürümüyle ilgili) yetmiyorsa seçenekler kısıtlanır.
Bant genişliğini kabaca seçilen çözünürlük, Hertz ve bıt belirler. Sizin durumunuzda diğer değişkenlerden dolayı kablonuzun bant genişliği 10 bıt'e yetmediğinden o seçeneğin göremiyorsunuz büyük ihtimalle.
Resmi sitesinden monitör driverını indirip tanıtmanız belki fayda sağlar:
Masaüstünde sağ tıklayıp görüntü özelliklerinden bağdaştırıcı ayarları oradan da monitörü seçiyorsunuz. Oradan sürücü yükle veya güncelleştirden indirilen driver dosyasını tanıtabilirsiniz.

Ben dandik bir HDMI 1.4 kablo kullanıyorum 3metre ama 1.4 mü yalan mı onu bilmiyorum.
Acaba DP kablo kullansam sorun hallolur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot (14).png
    Screenshot (14).png
    583,5 KB · Görüntüleme: 63
  • Screenshot (15).png
    Screenshot (15).png
    487,1 KB · Görüntüleme: 60
Nvidia control panelde 60Hz Windows Settings'de 59.95Hz :D ben de bir şey anlamadım.

Ben dandik bir HDMI 1.4 kablo kullanıyorum 3metre ama 1.4 mü yalan mı onu bilmiyorum.
Acaba DP kablo kullansam sorun hallolur mu?
Yakınlarda HDMI kablosu olan birisinin kablosunu deneyin, bu sürede o da sizinkini kullansın. Sorunun kablodan olduğunu kesinleştirmek lazım. Bu arada 60-75-120-144 HZ diye yuvarlıyoruz ama genelde gerçek HZ değerleri küsüratlı olabiliyor. O sorun değil.

O zaman üstteki üyenin dediği gibi DP kablo ile kullanmanız gerek. ViewSonic 2K monitör kullanıyorum ben de Paugge marka DP kablo ile aktif edebiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı