Viewsonic Vx2257-MHD Dark Displayport Kablo

Theodore34

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Viewsonic VX2257-MHD monitöre sahibim. Monitöre Dark Displayport kablo almıştım, kodu: DK-CB-DPL150. Bilgisayar çalışıyor fakat görüntü gelmiyordu monitörün ışığı turuncu oluyordu. Araştırmalarım sonucu bu monitör ve kablo ile benzer sorunları yaşayan kişiler olduğunu gördüm. Bugün tekrar denedim bilgisayar açıldı görüntü gelmedi ayrıca ekran kartımın (Gigabyte RX 580 Gaming 8 GB) hata ledi sürekli yanık kaldı. Bilgisayarı düğmeye basılı tutup kapatmaya çalıştım tepki vermedi, reset tuşuna bastım tepki vermedi. Sanırım bir kısa devreye sebep oluyor. Sorum şu, şuan HDMI kablo ile kullanıyorum, ben displayport kabloyu taktığımda monitör bu girişi algılayıp otomatik olarak görüntümü verir yoksa kabloyu takmadan önce monitörden giriş olarak displayport kabloyumu seçmem gerekir. Belki bir ihtimal bundan dolayı açmamıştır diye düşündüm. Kablo takılıyken görüntü gelmediğinden ayarlardan giriş olarak displayport kabloyu seçemedim. Eğer bununla alakalı değilse bu monitör için önerilen Digitus marka displayport kablo satın alacağım. Cevaplarınızı bekliyorum.

Genel olarak hangi girişi taktıysan görür. DP kablosunu taktığın halde görüntü vermiyorsa şu yöntemi dene. Kablo olarak bunu öneririm. https://www.hepsiburada.com/paugge-...splayport-1-4-kablo-entdp1420-pm-HB00000HXYN4
  • HDMI kablosunu bağla.
  • Monitörün ayarlarına girip, fabrika ayarlarını sıfırla.
  • DP kablosunu takıp, tekrar test et.
Hocam birşey soracağım. Displayport kabloyu denerken bilgisayarı kapatıp o şekildemi takmam gerek yoksa açıkken yada HDMI takılı iken takıp deneyebilir miyim ?. Önerdiğiniz kablo sertifikalı güzel bir kablo fakat biraz pahalı. Digitus markasından memnun olan ve bu monitörle çalıştığını söyleyen pek çok kişi olduğundan alırsam onu alacağım sanırım. Birde şimdi yine olmazsa sistemi fişi çekip kapatmak zorunda kalıyorum. Akım korumalı priz var ama tereddüt ediyorum.

PC açıkken istediğin kabloyu takabilirsin. Ben senin yerinde olsam HDMI ile pcyi açtıktan sonra PC açıkken Displayport da takardım. Ardından giriş ayarlarından Displayportu seçerdim. Fakat Dark marka DP kablosu hakkında çok kötü yorumlar var. O yüzden çok birşey beklemeni tavsiye etmem.

PC açıkken istediğin kabloyu takabilirsin. Ben senin yerinde olsam HDMI ile pcyi açtıktan sonra PC açıkken Displayport da takardım. Ardından giriş ayarlarından Displayportu seçerdim. Fakat Dark marka DP kablosu hakkında çok kötü yorumlar var. O yüzden çok birşey beklemeni tavsiye etmem.
Bilgisayar açıkken kablo takıp çıkarmanın zararı olmayacağına emin misiniz?

Arkadaşlar kablo çalışmıyor. HDMI kabloyu çıkarıyorum DP kabloyu takıyorum. Bilgisayar açılıyor görüntü gelmiyor. Görüntü gelmediği içinde monitörün ayarlarından giriş olarak otomatik seçmişmi göremiyorum. Ayrıca bu kablo takılıyken bilgisayarın ne reset tuşu çalışıyor neden güç düğmesine uzun süre basarak bilgisayar kapanıyor. İstemesemde mecbur olarak fişi çektim neyseki akım korumalı prizde var onla alakası varmı bilmiyorum birşey olmadı.

Arkadaşlar kablo çalışmıyor. HDMI kabloyu çıkarıyorum DP kabloyu takıyorum. Bilgisayar açılıyor görüntü gelmiyor. Görüntü gelmediği içinde monitörün ayarlarından giriş olarak otomatik seçmişmi göremiyorum. Ayrıca bu kablo takılıyken bilgisayarın ne reset tuşu çalışıyor neden güç düğmesine uzun süre basarak bilgisayar kapanıyor. İstemesemde mecbur olarak fişi çektim neyseki akım korumalı prizde var onla alakası varmı bilmiyorum birşey olmadı.
İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bazı kablolar desteklemiyor ama pcnin kapanmasının engellemek de garip bir durum.

İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bazı kablolar desteklemiyor ama pcnin kapanmasının engellemek de garip bir durum.
Ekran kartının hata ledini bile yakıyor. Bu kabloyu kullanan bazı kişilerin bilgisayara kısa devre yaptırdığını yazdığını gördüm. Onlardada kablo takılıyken bilgisar açılmıyordu. Yani kablo tetiklemeyi engelliyordu. Bu monitör ile Dark kabloda sorun yaşayanların Digitus marka kablo ile sorunlarını çözdüklerini gördüm. Kablo yorumlarındada Dark marka kablo ile çalışmadı bu kablo ile çalıştı yazıyordu. Birde o kabloyu deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı