ViewSonic VX2418C 24" 1ms 165Hz monitörde 1ms mode açıldığında geri kapanıyor

NyroxReach

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz - 5.3GHz 38MB AM5 105W Tray İşlemci
Biostar B650MT DDR5 6000MHz AM5 mATX Anakart
Palit GeForce RTX 5060 Ti INFINITY 3 16GB DLSS 4 128 Bit GDDR7 Ekran Kartı
TwinMOS VOLTX 32GB (2x16) 6000MHz CL36 DDR5 Masaüstü Bilgisayar RAM
TwinMOS XTREME 1TB 7500-6800MB/s M.2 SSD NV1TBG42280 Soğutuculu
XPG Lander 500 650W 80+ 4x120mm Rainbow Kasa Siyah
Cooler Master Hyper 212 Halo Black Edition Intel1700/AMD AM5 Uyumlu CPU Soğutucu
Meslek
Öğrenci
Monitör
ViewSonic VX2418C 23.6" 1ms 165Hz
ViewSonic VX2418C 24" 1ms 165Hz monitör kullanıyorum, 1ms mode açtığımda geri kapanıyor. Monitor kapanıp açıldığında her seferinde OSD menüsünden monitörün 1ms Mode'u açık yapmam gerekiyor, hep açık kalsın monitör açıldığında istiyorum. Sürekli her PC açışımda ya da monitör yeniden başladığında 1ms Mode'u açık yapmam gerekiyor. FreeSync kapanmadan da açılmıyor değil mi 1 ms mode? Yardımcı olursanız sevinirim, sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bende farklı model var, aynı sorun vardı. FreeSync kapadım düzeldi, dene bir.

Bende farklı model var, aynı sorun vardı. FreeSync kapadım düzeldi, dene bir.

FreeSync açık olduğunda 1ms Mode'un ayarını açık-kapalı elleyemiyorum. O yüzden kapalı kullanıyorum çözünürlük değiştirdiğimde de 1ms mode kapanıyor.

FreeSync açık olduğunda 1ms Mode'un ayarını açık-kapalı elleyemiyorum. O yüzden kapalı kullanıyorum çözünürlük değiştirdiğimde de 1ms mode kapanıyor.

1. Monitör menüsünden "1ms Mode"u en son kapatmadan önce aç ve ayarları kaydetmeye çalış:

• Bazı kullanıcılar, ayarı yaptıktan sonra birkaç dakika bekleyip monitörü manuel kapatıp açarak bu değerin bazen kaydedildiğini söylüyor.

2. FreeSync’i devre dışı bırak (Eğer 1ms Mode önceliğinse):

• AMD/NVIDIA sürücüsünden FreeSync’i kapat, ardından monitörün OSD menüsünden "1ms Mode"u aç.
  • Bu durumda monitörün tepki süresi gelişir, ancak ekran yırtılmalarına karşı adaptif senkron kaybı olur.

3. ViewSonic yazılımı var mı kontrol et:

• ViewSonic VX2418C ürün sayfası üzerinden varsa bir firmware güncellemesi veya OSD kontrol yazılımı indir.
  • Bazı ViewSonic monitörlerde “ViewSplit” ya da “Display Controller” gibi yazılımlar üzerinden ayarları kaydetmek mümkün.

4. Otomatik ayar için bir makro yazılımı kullanabilirsin (geçici çözüm):

• Örneğin AutoHotkey gibi bir yazılım ile monitör OSD’sine erişen bir IR/sinyal klavye makrosu yazılabilir. Ancak bu ileri düzey bir çözümdür ve her zaman sağlıklı çalışmayabilir

Hocam adımları izleyin halen düzelmezse viewsonic ile ticket mail tarzı iletişime geçersiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…