ViewSonic VX2428j vs ViewSonic VX2428

Buyurun.

Monitörün değerlerine en uygun panel bu panel. Type tarafına bakarsanız Oxide-TFT yazdığını görebilirsiniz. Bu da IGZO IPS olduğunu gösteriyor.
Kaçırdığın bir detay var. Display Specification'da 1000:1 kontrast veya 250 cd yazmasına bakarak ve o bilgileri Display Specification'da aratarak doğru panele kesin olarak ulaşamazsın. Çünkü G241, 24G2U, 24G2SPU, G2412 gibi kontrastı 1300:1-1500:1 aralığındaki modellere de 1000:1 yazıyor Display Specification. Ek olarak parlaklığı da farklı yazıyor. Yani Display Specification'da yazan her veriyi girip bu paneli elde ettim o zaman IGZO IPS'tir veya Oxide-TFT'dir bu diyemezsin. Kaldı ki bununla alakalı bir konu açtım, oraya bakabilirsin. Direkt olarak Viewsonic Vietnam paylaşmış tüm gerekli bilgileri.
 
Buyurun.

Monitörün değerlerine en uygun panel bu panel. Type tarafına bakarsanız Oxide-TFT yazdığını görebilirsiniz. Bu da IGZO IPS olduğunu gösteriyor.

@TısTısEmocan sana gelirsek.

En üst seviye Fast IPS'lerde bile 1ms 0.5ms gibi değerler görmek mümkün değil.
Kaldı ki Fast IPS'in kendisi bile pazarlama stratejisi.
Bazı VA ve TN paneller Fast ips diye adlandırılan panellerden daha hızlı tepki veriyor ama hiç Fast VA veya Fast TN duydun mu?

Yazdığın çoğu şey bunun üzerine kurulu zaten.
Bilmediğin konulara yazmamanı rica ediyorum senden :D
Bu panelin bu monitöre ait olduğunudan sen bile emin değilsin. Diyelim ki bu panel bu monitörünkiyle aynı, renkleri kötü olacaktır evet ama sunduğu MS ve HZ değerlerine ne demeli ?
Gelelim Fast IPS konusuna.
Şu makaleyi okuman yeterli.
 
Yanlış bilgi - Fast IPS, kullanımda olan ve normal IPS panellerden daha yüksek tepki süreleri sunan bir panel çeşitidir.
Kaçırdığın bir detay var. Display specification'da 1000:1 kontrast veya 250 CD yazmasına bakarak ve o bilgileri display specification'da aratarak doğru panele kesin olarak ulaşamazsın. Çünkü G241, 24G2U, 24G2SPU, G2412 gibi kontrastı 1300:1-1500:1 aralığındaki modellere de 1000:1 yazıyor display specification. Ek olarak parlaklığı da farklı yazıyor. Yani display specification'da yazan her veriyi girip bu paneli elde ettim o zaman IGZO IPS'tir veya oxide-TFT'dir bu diyemezsin. Kaldı ki bununla alakalı bir konu açtım, oraya bakabilirsin. Direkt olarak ViewSonic Vietnam paylaşmış tüm gerekli bilgileri.

Display specifications sadece firmanın verdiği değerleri giriyor firma sitesine baksanız da aynı kontrast değerlerini görürsünüz. Panel dediğimiz şey zaten böyle bulunuyor, her şeyi yüzde yüz aynı olacak diye bir şey yok.

Bu panelin bu monitöre ait olduğunudan sen bile emin değilsin. Diyelim ki bu panel bu monitörünkiyle aynı, renkleri kötü olacaktır evet ama sunduğu ms ve Hz değerlerine ne demeli?
Gelelim Fast IPS konusuna.
Şu makaleyi okuman yeterli.

Ben panele asla kötü demedim ki? Aksine IGZO olduğu için daha iyi özelliklere sahip olacaktır.

O makale için vaktimi harcayamam. Bilmen gereken tek şey Fast IPS diye bir şey olmadığı ve kağıt üstünde yazan ms değerlerinin gerçek olmadığı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı