Viewsonic VX2457 ölü piksel

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu monitörü büyük hevesle Hepsiburada.com'dan 725 TL'ye indirimle almıştım. Ama ölü piksel çıktı ve hevesim kursağında kaldı. Ölü piksel sayısı 1 adet ve yeri de browserda gezinirken başlık çubuğuna denk geliyor. Konum olarak da orta tarafta. Yani kenarda köşede değil. Açık renk görüntüde fark edilmiyor. Fakat koyu renkte sırıtıyor. İade etsem mi? Kullansam mı? Ölü piksel büyür mü?

İlerde çoğalma ihtimali var. Fakat bazı firmalar 4 tane ölü piksele kadar değişim kabul etmiyor diye bir şey duymuştum. Şansınızı deneyebilirsiniz.

Benim AOC monitörümde ilk aldığım zamanlar sağ üst köşede vardı. Yeşil bir nokta şeklinde sırıtıyordu ama ilginç bir şekilde masaj yapınca düzeliyordu. Hiç uğraşamam deyip kullanmaya devam ettim fakat şuan ölü piksel kaybolmuş durumda.

Hepsiburada.com iadeyi kabul etti. O konuda problem yok. Ama iade ettikten sonra bu fiyata alamam. Bir de CRT monitör vardı. Onu da sattım. Monitörsüz kaldım sayılır. Program işe yarıyor mu?

Çok şaşırdım. VX2257 vs VX2457'de konuşmuştuk bayağı. Bence değişim talep et. Bak benim de içime kurt düştü şimdi.
Değişim yapmıyor site. Öyle bir fonksiyon yok diyor. İade alıyor ama. Bu da iyi.

İade etmeyeceğim. Yeni tüketici kanununa göre 1 ölü piksel dahi ayıplı maldır. İade ve yeniden alımla uğraşmak istemiyorum. Zaten o fiyata aynı özellikte ürün yok. Anakartımın değişim raporu da gelsin. Sistemi bi kurup oynayayım. Orta tarafta olsa hemen geri verirdim. Ama kenara yakın olduğu için vazgeçtim.

Bu ürünü ben 500 tl fiyata hepsiburada.com dan aldım geçtiğimiz cuma günü. Bir adet yeşil renk ölü piksel var ekranın orta kısmında. İade için geri gönderdim sonuç bekliyorum. Kabul ederler mi bilmiyorum bakalım ne olacak.

İade kabul olmuş. Ücreti geri aldım. Bir daha da viewsonic almam sanırım. Başka bir konu açan arkadaş da ölü piksel olduğunu söylemiş. Kara cuma indirimleri masalına insanlara defolu, fabrikasyon hatalı ürünleri gönderdiler herhalde. En iyisi Amazon üzerinden almak ama indirimleri de kaçırdık neyse.

Sizlerin şansına öyle çıkmış bende sizin gibi indirimdeyken efsane cuma kampanyasından yararlandım mesela dün akşama doğru geldi kurdum kullanıyorum çok şükür bende öyle bir şey çıkmadı testinide yaptım sizin bu yorumlar üzerine bir şey çıkmadı hiç birazda şans meselesi ama böyle bir sorun yaşadınız diye kötülemek olmaz yani Benim görüşüm bu sizin görüşünüz nasıldır bilemem.

Sizlerin şansına öyle çıkmış bende sizin gibi indirimdeyken efsane cuma kampanyasından yararlandım mesela dün akşama doğru geldi kurdum kullanıyorum çok şükür bende öyle bir şey çıkmadı testinide yaptım sizin bu yorumlar üzerine bir şey çıkmadı hiç birazda şans meselesi ama böyle bir sorun yaşadınız diye kötülemek olmaz yani Benim görüşüm bu sizin görüşünüz nasıldır bilemem.

Firmayı kötüyelen olmadı burda. Ben sadece bir tahmin yürüttüm. Bunun şans ve şansızlıkla bir ilgisi yok. Başka forumlarda da bu monitörün ölü piksel ile geldiğini okudum farklı kişilere. Monitörler otomasyon ile fabrika çıkışta teste tabi tutulur. Belli ki standart prosedürlerin dışında yetersiz işlem yapılarak çıkışa tabi tutuluyorlar. Siz sorun yaşamamış olabilirsiniz ancak benim bir daha işim olmaz. Bereket internet üzerinden aldık da tüketici cayma hakkı sayesinde kurtuldum. Yoksa o monitörü eminim iade almazlardı. Yıl olmuş 2018 ölü piksel falan artık komik hatalar.

Pasteboard — Uploaded Image
Bu haldeydi.

Şanşızlık denk gelmiş size neden gelmesin hiç bir monitörde sıkıntı çıkmayan bir marka firma söylesene hangi modeli olursa olsun her forumda bütün monitör markalarında sorun yaşayan binlerce müşteri var mesela sakın yanlış anlama savunmuyorum bu durumu hata varsa ürünüde çatır çatır almak zorunda hepside öyle çıkma zorunda değil demek istediğim bu benim öyle bir kusur varsa tabiki et zaten ona lafım yok keşke hiç olmasa dediğin gibi yıl kaç olmuş mesela ama elektronik ürünler bunlar almaya bilirsin tabi bu markayı veya bu modeli ilk mesajda dediğim gibi karar sizin herkesin fikrine saygım var sözüm yok yani sadece demek istediğim her iyi olan şeyde illaki bir şey sorun çıkıyor bir kaçında mesela neyse sorunuzun çözülmesine sevindim inşallah başka modellerde böyle şeyler yaşamazsınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı