ViewSonic VX2458-MHD Display Port sorunu

Daha fazla  
ViewSonic VX2458-MHD monitörümün markası bu arkadaşlar, HDMI ile bağlantı kurmuştum. Display Port ile FreeSync gsync bağlantısı yapmak istedim. Ekran kartım RXT 2060 HDMI ile bağlantı kurduğumda sorun yok. Monitörün ayarlarından FreeSync açık, FreeSync ve gsync rehberini izleyerek her şeyi yaptım. Monitör ayarlarından Display Port'a geçince ekranda sadece masaüstü resmi oluyor ve aşağıda açık uygulamalar görünüyor ama tıkladığım zaman görüntü vermiyor.
Soru
ViewSonic VX2458-MHD monitörümün markası bu arkadaşlar, HDMI ile bağlantı kurmuştum. Display Port ile FreeSync gsync bağlantısı yapmak istedim. Ekran kartım RXT 2060 HDMI ile bağlantı kurduğumda sorun yok. Monitörün ayarlarından FreeSync açık, FreeSync ve gsync rehberini izleyerek her şeyi yaptım. Monitör ayarlarından Display Port'a geçince ekranda sadece masaüstü resmi oluyor ve aşağıda açık uygulamalar görünüyor ama tıkladığım zaman görüntü vermiyor.

Sorun çözüldü, Display Port kablosunun başlıklarının yerini değiştirdim. Monitördekini ekran kartına, ekran kartındakini monitöre taktım ve çözüldü. Konu kilit.

Son düzenleme:
Konuyu açalı zaman geçmiş bende aynı monitörü ve ekran kartını kullanıyorum. Ancak G-SYNC ne amaçlı kullanıyorsunuz acaba? Bildiğim kadarıyla G-SYNC düşük Hz'li monitörün olupta yüksek FPS verebilen ekran kartın olduğunda oluşacak kırılmaları önlemek için olan bir teknoloji. RTX 2060 ile birçok oyunda Ultra ayarlarda oynandığında 144 FPS üzeri alamıyorum gerçi düşük ayarlar oynuyorsanız bilemiyorum ama Online oyunlarda pek tavsiye edilmiyor G-Sync. Ne gibi faydalarını gördünüz acaba?

Konuyu açalı zaman geçmiş bende aynı monitörü ve ekran kartını kullanıyorum. Ancak G-Sync ne amaçlı kullanıyorsunuz acaba? Bildiğim kadarıyla G-Sync düşük Hz'li monitörün olupta yüksek FPS verebilen ekran kartın olduğunda oluşacak kırılmaları önlemek için olan bir teknoloji. RTX 2060 ile birçok oyunda Ultra ayarlarda oynandığında 144 FPS üzeri alamıyorum gerçi düşük ayarlar oynuyorsanız bilemiyorum ama Online oyunlarda pek tavsiye edilmiyor G-Sync. Ne gibi faydalarını gördünüz acaba?

CS:GO oynadığım zamanlarda anlık takılmalar oluyordu oyun içinde. Bilgigisayarımında CS:GO için yeterli olduğunu düşünüyordum özellik olarak. HDMI ile bağlantı yerine, Display Port ile deneyerek bu takılmaların geçebileceğini düşündüm. Çünkü Display Port ile, G-Sync ve FreeSync birbirini destekliyormuş. Denedim ve takılmalar geçti. Bana faydası bu oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı