Rehber Viewsonic VX2758-2K-PRO-3 240 Hz alınır mı?

Cevap için teşekkür ediyorum. Bir sorum daha var. 274QRFW, G274QPF E2'ye göre %3-5 daha pahalıya satılıyorsa G274QPF E2 yerine 274QRFW almak daha mı mantıklı? Bir ara öyle bir fiyat oluşmuştu gene olursa diye soruyorum.

Cevap için teşekkür ediyorum. Bir sorum daha var. 274QRFW, G274QPF e2'ye göre %3-5 daha pahalıya satılıyorsa G274QPF E2 yerine 274QRFW almak daha mı mantıklı? Bir ara öyle bir fiyat oluşmuştu gene olursa diye soruyorum.

274QRFW ve G274QPF E2 modellerinin incelemelerine baktım. Qrfw'nin tepki süresi bir tık daha iyi. Kalibrasyon bakımından kayda değer fark göremedim. Renk gamutu ve kontrast oranı bakımından E2 olan bir tık daha iyi çıkıyor. Parlaklık da bariz bir şekilde E2 yine üstün. Bu model bana MSI'ın anakartlarını anımsattı. MAG Tomahawk ve MPG EDGE modelleri arasında renk ve RGB farkı var ya hani özellik bakımından aynılar. Aynı bu şekil bu modeller de böyle. Tasarım ve renk farkı dışında QRFW için evet ya daha iyi diyecek bir şey göremedim. Belki MSI Mag serisinin kalite kontrolüne daha çok dikkat ediyordur bilemiyorum. G serisi genel olarak ışık sızması, ölü piksel ve IPS glow bakımından şikayetler alan bir seri. Bu model özelinde ölü piksel şikayeti haricinde bir şey duymadım ama G serisi modeller hakkında genel görüşüm bu yönde.

Hocam kağıt üzerinde MSI MAG'ın gamutu daha iyi olmasına rağmen (DCI-P3 %95) gerçek testlerde E2'nin gamutu daha mı iyi? Doğru mu anladım?

MSI G274QPF E2 - MSI MAG 274QRFW Karşılaştırması - Epey
Test sonuçları bu şekilde hocam. Belki aynıdır piyangoyla %1-2 farklar olmuştur. Sonuç olarak renk gamutu bakımından fiyat farkına değecek bir fark yok gibi gözüküyor.
Desktop Screenshot 2025.11.29 - 00.57.20.49.png

Çok teşekkürler.
Rica ederim. Performansları oldukça benzer. Parlaklıkta E2 daha iyi tepki süresinde 0.5ms Mag olan daha iyi. Kalibrasyonda ufak farkla Mag olan daha iyi çıkmış ama piyango ihtimaline karşı E2 de geçebilir. Bariz farklar olsa şunu alıp geçin derdim ama yok.
Desktop Screenshot 2025.11.29 - 01.01.41.69.png
Desktop Screenshot 2025.11.29 - 01.01.52.08.png

Desktop Screenshot 2025.11.29 - 01.02.36.48.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı