ViewSonic XG2401 Monitör

arthur.morgan4

Decapat
Katılım
11 Haziran 2019
Mesajlar
333
Çözümler
2
Aklımda ViewSonic'in XG2401 isimli monitörünü almak var. Sizce bu monitör nasıldır? Almaya değer mi?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20200119-143523_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20200119-143523_Hepsiburada.jpg
    76,1 KB · Görüntüleme: 25
Tercihlerinize göre tavsiye edebilirim. Piyasadaki en iyi renk kalitesine sahip 144 Hz TN panellerden biridir XG2401. GtG tepki süresi önemliyse sizin için alın. Ben de XG2402 kullanıyorum ve gayet memnunum. VG248QE'den geçtim ve arada çok fark var cidden. Yani her TN renk açısından kötü değil. Ama rekabetçi oyun çok oynamıyorsanız yani oyunları zevkine oynayıp güzel film ve dizi keyfi istiyorsanız IPS panel tercih edin.
 
Genellemek istemem fakat forum kullanıcılarının çoğu profesyonel olarak oyun oynamıyor. Bu da doğal olarak bizi renk konusunda daha iyi olan IPS ve VA panele yönlendiriyor. Yukarıda ki arkadaşların da dediği gibi IPS veya VA panel tercihi daha iyi duruyor :) .

Öneriler ;

24G2U
C24G1
 
Ek olarak 24G2U'yu da önermiyorum. Coin flip monitör yani yazı tura. 10 üründen 7'sinde ölü piksel var. C24G1 daha iyi olabilir çünkü pek şikayet duymadım.
 
@Silinen üye Bende sipariş verirken çekinmiştim fakat ölü piksel çıkmadı. Çıktığı durumda da değişim/iade alabiliyorsun. Ölü piksel çıkmadığı durumda fiyatını sonuna kadar hak eden bir monitör bence. Işık sızması da yok bende. VA panelde illa ki olacaktır :) . Ölü piksel kim ne derse desin biraz şans işi.
 
Ölü piksel şans işi evet ama bu modelde şanstan da öte üretim bandında panellik bir sorun var. Yoksa bu kadar sık rastlanmazdı. Umarım 3-4 ay sonra baş göstermez. Yoksa fiyatına göre iyi tabii.
 
@Silinen üye 3-4 ay sonra baş gösterirse servise gönderir iade/değişim raporu alıp paramı geri alırım. O zaman çıkmış F/P monitörü tercih ederim. O kadar kasmaya gerek yok ama umarım çıkmaz. Ölü pikselli gelmeyince kolay kolay çıkmıyor sanırım. O yüzden biraz daha rahatım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı