Freesync'ın aktif olup olmadığı nasıl anlaşılır ve oyun içi nasıl aktif edilir? Öncelikle elimde RX 590 ve XG2530 240Hz Freesync monitör var, şu aralar herkes gibi ben de Apex oynuyorum ama Apex oynarken monitörü 144 Hz'e sabitliyorum fakat şöyle bir olay var. Apex oynarken Vsync devre dışı iken oyun FPS'i otomatik 144'e sabitliyor (Titanfall'da da aynı olay var) ben de 1 haftadır oyunu oynuyorum ve Freesync'dan dolayı oyunun 144 Hz'e sabitlendiğini zannediyordum ta ki deneme amaçlı monitörü 240 Hz'e alana kadar. Evet 240 Hz'e aldıktan sonra da oyun 144 Hz çalışmaya devam etti. Konsol komutu ile FPS limitini kaldırdım ama bu sefer FPS'i monitörün tazeleme hızına sabitlemedi, ayarlarda Vsync seçeneğini Dynamic yapınca yine sabitlemedi ancak Vsync seçeneğini Triple Buffered yapınca bu sefer FPS'i monitörün yenileme hızına sabitledi.
Bu olay benim kafamı karıştırdı. Freesync kullanmak için Vsync açmamız mı gerekiyor çünkü Vsync kullanmak istemiyorum. Veya Freesync otomatik olarak 144'e sabitlemiyor mu Freesync açıp oyun ayarlarından FPS'i monitörün yenileme hızına 144 Hz veya 240'a sabitlememiz yetiyor mu? Yani monitörü 144 Hz yapıp Freesync açıp oyun içinden FPS limitini 144 yaparak Freesync özelliğini kullanmış mı oluyorum?
NOT: Not Titanfall 2 ve Apex hariç başka oyunlarda Freesync özelliğini denemedim acaba sorun bu oyunların Vsync devre dışı iken FPS'i 144'e sabitlemesi olabilir mi?
Monitör OSD ayarlarında Freesync açık
AMD Settings Programında Freesync seçeneği aktif
AMD Settings Programında oyun profilleri kısmında ki Apex'in profil seçeneklerinde Freesync aktif